Kakkonen varmisti sarjapaikan

Kuva ottelusta LoSB II vs MaSu

Kakkonen asteli kauden toiseksi viimeiseen turnaukseen tilanteessa, missä kaikki oli vielä auki. Sarjajohtaja neljän pisteen päässä, ja lohkojumbokin vain seitsemän pisteen päässä takana. Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui FC Ryback, joka edellisessä kohtaamisessa nöyrtyi lohjalaisten edessä selkein 8-1 numeroin. Tästä tai jostain muusta selittämättömästä syystä johtuen lohjalaiset lähtivät avausotteluun takki auki kuin alkon ovi perjantaina. Ryback ei ihmetellyt, vaan pisti palloa maaliin puolustavan joukkueen lähinnä ihmetellessä maailman menoa.

Alén maalissa koppasi muutaman huikean seivin, mutta vastapainona päästi pari helpohkoa vetoa sisään. Vastustaja lähinnä pisti pallon tyhjiin takakulmalta tai riparista. Lopputulos Rybackille 8-5. Lohjalaisten maaleista vastasivat Norrby, Mäkinen, Hiltunen kahdesti sekä juniorivahvistus Lesch.

Toista ottelua jouduttiin odottelemaan kolme tuntia, joten joukkue ehti hyvin palautua edellisen ottelun nöyryytyksestä. Vastaan asettui sarjajohtaja Hangon Hyrskyt, joka edellisessä kohtaamisessa oli voittanut lohjalaiset 9-5.

Hankolaiset lähtivät varsin passiivisella taktiikalla otteluun, joten varsin kapealla rosterilla liikkeellä ollut LoSB jaksoi hyvin pelissä mukana. Janne Sundberg aloitti maalinteon Tuomas Hiltusen syöttäessä, ja viisi minuuttia myöhemmin Santtu Peuhkuri Miikka Rantasen syötöstä. Hukkasipa LoSB ensimmäisessä erässä vielä rankkarinkin, kun Santtu ampui hiuksen hienosti maalikehikon ulkopuolelle. Seurannut ylivoima ei tuoniut lisämaaleja, joten erä lohjalaisille puhtaasti 2-0.

Odotin toiseen erään hullunkiilto silmissä päälle hyökkäävää hankolaisarmeijaa, mutta mitä vielä. Sama passiivinen asenne jatkui, ja lohjalaisille annettiin mahdollisuus jaksaa menossa mukana. Erä 0-0.

Kolmanteen erään hankolaiset lisäsivät karvaustaan hieman, mutta varsin maltillista se edelleen oli. Erän alussa hankolaiset onnistuivat viimein poikkisyötöstä takakulmalle ja siitä allekirjoittaneen jalan yli, Lohjalaiset eivät tilanteeseen tyytyneet, vaan kuittasivat vajaassa minuutissa eron takaisin kahteen maaliin Teemu Lesch tekijänä ja Tuomasi Hiltunen jälleen syöttäjänä. Hankolaisille tarjottiin mahdollisuutta ylivoimalla, kun allekirjoittaneen avaus Tuomas Hiltuselle jäi hieman voimattomaksi, ja Hiltunen joutui torppaamaan puolustajan irti pallosta kahden minuutin arvoisesti. Ylivoima tuotti tulosta, ja lohjalaisten johto kaventui yhteen maaliin. Ei mennyt kuitenkaan kuin pari minuuttia, ja lohjalisille tarjoiltiin ottelun toista rangaistuslaukausta. Tällä kertaa ampumaan kokenut Marko Norrby, eikä Make tälläisestä paikasta erehdy. Ero taas kahteen maaliin.

Enepää maaleja ei hankolaisten loppurynnistyksestä huolimatta nähty, joten pisteet ja sarjapaikan varmistus lohjalaisille maalein 4-2.