Esimerkki Suomen oikeuskäytännöstä

Bongasin keskiviikkona Hesarista uutisen; Rangaistusta pakoileva Maija-Liisa Lahtinen Suomeen todistajaksi.

TAMPERE | Vankeustuomion toimeenpanoa pakoileva Maija-Liisa Lahtinen tulee koskemattomuussuojan turvaamana Suomeen oikeydenkäynnin todistajaksi. Lahtinen on todistajana Tampereen käräjäoikeudessa 2. kesäkuuta alkavassa oikeudenkäynnissä, jossa käsitellään hänen konkurssipesäänsä liittyvää riita-asiaa.
Maija-Liisa Lahtinen on lehtikustantaja Urpo Lahtisen leski. Hänet on tuomittu talousrikoksista lähes kolmeksi vuodeksi vankeuteen. Lahtinen on pakoillut rangaistuksen täytäntöönpanoa vuodesta 2006 oleskelemalla ulkomailla.

Tampereen käräjäoikeuden mukaan Maija-Liisa Lahtinen saa oleskella Suomessa oikeudenkäynnissä todistamisen jälkeenkin pari viikkoa. Koskemattomuussuoja jatkuu 15 päivää siitä päivästä, jolloin häntä ei enää tarvita todistajana.
- STT

Siis anteeks niinkuin mitä?! Tyyppi on tuomittu vankeuteen, ja saa tulla sitten pakomatkalta Suomeen OMAAN oikeudenkäyntiinsä, eikä saa pidättää ei rajalla, ei poliisin toimesta eikä oikeudessa. Vaan pitää päästää takaisin ulkomaille pakoilemaan. Siis oikeesti; MITÄ VITTUA!?!!

Toivottavasti nyt joku ottaa ämmän kiinni ja toimittaa 15 päivän jälkeen polliisille. Täs meil hei on oikeusvaltio vailla vertaa :-)

Mikäs sitä estää tekemästä WinCapita juttuja jos toisiakin tälläsessä valtiossa kun ei ole selkeästi pienintäkään vaaraa saada mitään tuomiota! Puhumattakaan joistain Juhantalosta, joka vielä valitaan eduskuntaan tuomion jälkeenkin :)

Jee jee. Mitähän sitä keksis?