Obelix jälleen kotona

Obelix kotiutui pajalta lompakon laihduttua 400 €. Vanha laturi oli melkoisen mielenkiintoinen näky, ja uuden pitäisi olla parempaa mallia. Voisi melkein harkita vakioajan sopimista huoltoliikkeen kanssa, sen verran useasti Obelix on siellä viimeaikoina vieraillut.

Heti tänä aamuna sisäpuhallin piti jälleen lyhyen hengähdystauon, joten eiköhän huoltoon tule asiaa taas ihan kohta. Voisikin alkaa pitämään jonkin sortin vedonlyöntiä seuraavaksi kossahtavasta osasta. Hmm… taitaa vain tuo lainsäädäntö estää moiset vielä. Kertoimiakin pitäisi miettiä melko tarkkaan. Taitaisi sisäpuhaltimen moottori jäädä alle yhden ;-)

Tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Obelix jälleen kotona

  1. Ola says:

    Niin no edelleenkin olen sitä mieltä, että vaihdat sisäpuhaltimen hiilet itse…sulaa hulluutta vaihtaa sinne kokonaan uusi moottori, joka maksaa melko paljon eli n. 180eur+työt. Noista pöllyttimistä kulahtaa yleensä hiilet ennemminkin kuin laakerit (mikä taas kuuluu kolinana). Kuten jo aikaisemminkin sanoin niin kannattaisi vaihtaa ne hiilet jo nyt kun oireilua on. Liian pitkälle mennessään tuo vaurio syö moottorin staattorin kaulan, ja silloin ei auta kuin koko moottorin vaihto. Notta ihan up yours.

  2. Ola says:

    Niin juu, noi hiilet maksaa about 5 euron luokkaa ja jos vikapaikka on diodisilta niin sekään ei maksa kuin alta 25 eur.

Haluatko sanoa jotain?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.