Akku vaihtoon

Akku vaihtoon! Kuva: Towfiqu barbhuiya / Pexels.com

Kyllähän sillä Obelixin akulla olikin jo ikää… Oli nimittäin alkuperäinen akku kunnes sippasi reilun 7 vuoden iässä. Uusi akku vaihdettiin perinteisesti hovihuolloksi muodostuneessa Lohjan PP-Autossa. Vaikka olisihan se tullut halvemmaksi vaihtaa itse, olisin kuitenkin sössinyt jotain ja ostanut vääränmallisen tai jotain… Nyt ainakin on sitä mitä pitääkin.

Toivotaan, ettei enää kovin montaa osaa tarvitse vaihtaa tähän autoon.

Uutta kumia

Sava Eskimo Ice
Auto sai tänään alle uudet talvirenkaat. Tällä kertaa valinnaksi muodostui Sava Eskimo Ice -kitkarenkaat. Vanhat GR Radialit olivat tiensä päässä kahden ajetun talven jälkeen, joten niitä ei voi kyllä hyvällä omatunnolla suositella kenellekään. Nähtäväksi jää, onko näistä sen paremmiksi… vaikkakin yhteiselo saattaakin jäädä muutaman kuukauden mittaiseksi mahdollisen autonvaihdon takia.

Obelix kaipaa pientä säätöä

Opel Corsa Cosmo 1.0T EcoFLEX MT6

Opelin Turbo on pysytellyt hiljaa, mutta pysäköintitutka lakkasi toimimasta jo toistamiseen. Ensin etututka antoi jotain haamuosumia muutaman päivän, ja sitten koko järjestelmä meni kiinni ja nyt aina kun laittaa peruutusvaihteen päälle, muistuttaa auto ”Huolla pysäköintitutkajärjestelmä!”. No ehkä sitä seuraavassa huollossa saa nämä pikkujutut hoidettua pois samalla kun vaihdetaan jarrulevyt uuteen. No, johan se taitaa olla aikakin.

Opelixin taas huollettavana

Obelix


Autoon on uponnut fyrkkaa taas oikein kunnolla Ensin kevään lopulla korjattiin nokkaketju normaalin huollon yhteydessä. Sitten vaihdettiin uudet kesätassut alle ja tänään vielä etuiskarit ja yläpään laakerit. Loppusummaa ei ilkeä edes laskeskella, mutta kyllä se taas hetken vois olla hajoilematta :) Auto siis.

Onneksi luottohuolto PP-Autossa toimii ja hoitaa hommansa esimerkillisesti.