Akku vaihtoon

Akku vaihtoon! Kuva: Towfiqu barbhuiya / Pexels.com

Kyllähän sillä Obelixin akulla olikin jo ikää… Oli nimittäin alkuperäinen akku kunnes sippasi reilun 7 vuoden iässä. Uusi akku vaihdettiin perinteisesti hovihuolloksi muodostuneessa Lohjan PP-Autossa. Vaikka olisihan se tullut halvemmaksi vaihtaa itse, olisin kuitenkin sössinyt jotain ja ostanut vääränmallisen tai jotain… Nyt ainakin on sitä mitä pitääkin.

Toivotaan, ettei enää kovin montaa osaa tarvitse vaihtaa tähän autoon.

Uutta kumia

Sava Eskimo Ice
Auto sai tänään alle uudet talvirenkaat. Tällä kertaa valinnaksi muodostui Sava Eskimo Ice -kitkarenkaat. Vanhat GR Radialit olivat tiensä päässä kahden ajetun talven jälkeen, joten niitä ei voi kyllä hyvällä omatunnolla suositella kenellekään. Nähtäväksi jää, onko näistä sen paremmiksi… vaikkakin yhteiselo saattaakin jäädä muutaman kuukauden mittaiseksi mahdollisen autonvaihdon takia.

Obelix kaipaa pientä säätöä

Opel Corsa Cosmo 1.0T EcoFLEX MT6

Opelin Turbo on pysytellyt hiljaa, mutta pysäköintitutka lakkasi toimimasta jo toistamiseen. Ensin etututka antoi jotain haamuosumia muutaman päivän, ja sitten koko järjestelmä meni kiinni ja nyt aina kun laittaa peruutusvaihteen päälle, muistuttaa auto ”Huolla pysäköintitutkajärjestelmä!”. No ehkä sitä seuraavassa huollossa saa nämä pikkujutut hoidettua pois samalla kun vaihdetaan jarrulevyt uuteen. No, johan se taitaa olla aikakin.

Voihan turboraketti

Opel Corsa Cosmo 1.0T EcoFLEX MT6


Käytin torstaina Opelixin 240000 km huollossa Lohjan PP-Autossa ja samalla tutkailtiin syytä edellisellä viikolla havaittuun öljyn kulumiseen. Huollossa ei öljyvuotoja löytynyt mutta teknikko oli herkällä korvalla kuunnellut, että turbosta kuuluu ylimääräistä vihellystä. Tulkittiin, että tämä lienee syy ylimääräiseen öljynkulutukseen ja voi olla, että turbo on menossa vaihtoon. Se tietäisikin sitten (ainakin merkkihuollossa) suunnilleen kahden kilon lovea lompakkoon. Nyt öljyn kulutusta seurataan vähän tarkemmin kuin mitä olen tähän asti tehnyt (en lainkaan), että nähdään mitä se todellisuudessa on. Matkaan otettiin myös litran puteli öljyä tarvittavia lisäyksiä varten…

Vaihtoehtojakin toki on, voisi hakea edullisempaa turboa jostain kolariautosta tai vaihtaa koko pascha uuteen autoon, mutta sitä vaihtoehtoa en vielä tässä vaiheessa halua harkita. Tarkoitus on ajaa tällä (toivottavasti) vielä useampi vuosi.

Opelixin taas huollettavana

Obelix


Autoon on uponnut fyrkkaa taas oikein kunnolla Ensin kevään lopulla korjattiin nokkaketju normaalin huollon yhteydessä. Sitten vaihdettiin uudet kesätassut alle ja tänään vielä etuiskarit ja yläpään laakerit. Loppusummaa ei ilkeä edes laskeskella, mutta kyllä se taas hetken vois olla hajoilematta :) Auto siis.

Onneksi luottohuolto PP-Autossa toimii ja hoitaa hommansa esimerkillisesti.