Valotehoa kansalle joka pimeydessä kuvaa

Mikan hyvästä vinkistä huomastin Rajalalla DigiExpo tarjouksena varsin kohtuullisen hinnan Canon EF-50/II 1.8 objektiiville. Tilaus sisään, ja heti parin tunnin päästä vahvistus sähköpostiin.

Meinasi mennä kahvit väärään kurkkuun sitten eilen, kun huomasin tuossa tilausvahvistuksessa seisovan ehdon, että tavara on noudettavissa 2.11.2009 asti. Perskules.

No, koitin soittaa Rajalalle, mutta myymälässä oli sen verran ruuhkaa, ettei puhelimeen ehditty vastata. Ei muutakuin paikanpäälle kyselemään, että olisiko mitään tehtävissä asialle. Tuon objektiivin hinta kun normaalisti on sen 150 euron luokkaa (Päivän tarjous 109 euroa), ja messutarjous 79 euroa.

Manasin tilannetta, vaikka en kuitenkaan olisi maanantaina pystynyt käymään liikkeessä tiimipalaverin takia. Harmittelin jo valmiiksi sitä, että hyvä säästö pitkään kaipaamastani objektiivista jäisi saamatta…. Mutta mitä vielä!

Rajalassa vastaus tilanteeseen oli, ”Juu ei se nyt niin tarkkaa ole, tässäpä tämä tarjoustuote luvattuun hintaan, olkaapa hyvä.”. Melkoisen hyvää ja joustavaa asiakaspalvelua, etten sanoisi. Jäi kyllä liikkeestä poikkeuksellisen positiivinen maku.

Seuraavaksi hankintalistalle jotain tälläistä tälläistä ja tälläistä. ;-)?

Tagged , , , , . Bookmark the permalink.

15 Responses to Valotehoa kansalle joka pimeydessä kuvaa

 1. Ola says:

  Jos tuota zoomia haaveilet niin kovin on pimiä salibandyn kuvaamiseen sisätiloissa…edelleenkin. IS kun ei kuitenkaan pysäytä liikettä.

 2. Ola says:

  Olisko joku tämmöinen monikäyttöisempi 4:n aukko läpi koko polttovälialueen. Tosin on tuo 4 aukkokin aikas pimeä huonosti valaistuun tilaan…mutta sitähän voi kompensoida isoilla ISOilla…jos olis vaan sellainen runko joka ei vetäis ihan rakeiseksi. Eli rahan menoa lisää :-))))

 3. Raine says:

  Salibandyssa kannattaa suosiolla unohtaa kaikki 2.8 hitaammat. 2.8 on sekin siinä hilkulla normaali halleissa vaikka aika hyvällä prosentilla kuvat jo onnistuukin. Isolla tietty kompensoi, mutta kyllä 2.8 kanssa saa jo ruuvata ISOn aika ylös. IS käytön voi muutenkin unohtaa salibandyn kanssa koska tarvittava suljinaika on yleensä riittävä kumoamaan pahimmat käden tärinät. IS ei siis tuo lisäarvoa.

 4. Jarno says:

  Heh. Itse ymmärrä noista juuri mitään (kuten huomaatte/tiedätte), katsoin lähinnä tuota zoomia tuohon putkeen. Se mitä tosiaan haen on joku 20-200 välimaaston mahdollisimman hyvin kattava zoomi sellaisella valoteholla ja nopeudella, että saisi laadukkaita kuvia ilman salamaa.

  Arvatenkin tässä on edessä jossain vaiheessa myös rungon päivitys, ja rahaa menee harrastukseen kuin harrastukseen vaikka miten paljon tahansa – se on nähty =)

 5. Katso nyt ensin mitä kaikkea tuolla kiinteällä 50mm:llä saa aikaiseksi tuon sun vanhan rungon kanssa. Paketti kun on kuitenkin varsin kustannustehokas pienen harjoittelun jälkeen. Jos joku joskus on sisäurheiluun suositellut lasia, niin Canonilla se on usein ollut Canon EF 135mm f/2 L USM. Ei halpa, mutta parempaa joutunee hakemaan vähän aikaa tuolle välille.

  Runkoja on monenlaisia ja 7D:tä tarkemmin tutkiessani, vaikutti kyllä olevan vipstaakia jos jonkinlaista. 40D rupesi taas tuntumaan kumman tutulta ja turvalliselta ;)

 6. Raine says:

  Kannattaa ehkä kuitenkin iskeä taalat vähän nopeempaan putkeen ja sitten katsoa kaikessa rauhassa josko vielä on tarvetta uudelle rungolle. Vaihto tarkoitukseen sopivaan putkeen tuo huomattavasti paremman lisäarvon kuin tarkoitukseen riittävän rungon päivittäminen kalliimpaan kuin naapurilla.

 7. Jarno says:

  Pojat pojat, huomatkaa se pieni hymiö siinä lopussa. Ei mulla oikeesti noihin ole varaa, mutta kai sitä haaveilla saa.

  Eihän tuo mun runko mikään huono ole, mutta parempaa tulee aina haaveiltua kun vertaa tuota esim 40D tai isompiin vehkeisiin. Muutama ominaisuus esim nelikymppisestä himottaisi, erityisesti parempi näyttö ja paremmat säätömahdollisuudet.

  Mut juu, eiköhän tässä melko pitkään tuolla 50:llä pärjää. Tulin tänään hankkineeksi siihen vielä tuon ES-62 vastavalosuojan ja pistin uuden etsimen kumin tilaukseen.

 8. Ola says:

  Monopodia kannattaa kanssa kokeilla urheilukuvauksessa. Eliminoi vähän noita tärähdyksiä pois vaikkei mikään viisastenkivi tai valovoimaisemman lasin korvaaja olekaan.

  Noi kiinteät lasit vie kyllä ”pimeälle puolelle”, vähän aikaa kun alle kakkosen valovoimalla olevien lasien kanssa puljailee niin 2.8:kin on tuntuu sikamaisen pimiältä :-) Eiköhän tuo oma zuumivalikoima ole aika lailla ”paketissa” ja tullee keskityttyä lähinnä noiden kiinteiden hommaamiseen (pl. laajispää on meikäläisen valikoimissa vielä heikolla kantimilla, joka vois kaivata Tokinan 11-16mm:stä tai vastaavaa). Esmes itsellä on haaveissa haalia tuo Nikkorin 105mm 2,8 VR Macro omaan kassiin ennemmin tai myöhemmin. On meinaan tööööörkeeeeäään skarppi klasi. Niinkus kiinteät yleensä on…tai no onhan niissäkin eroja ja ”eroja”.

  Kyllä semmoinen runko olisi poikaa, mikä ei rapauttaisi kuvan laatua isoilla ISO-arvoilla. Alkaa meinaan olemaan 1.8:llakin tuo syväterävyys olemaan sen verran pieni, että oikean tarkennuksen kanssa alkaa tulemaan ongelmia. Ai Ai kun olisi joskus varaa pistää D700, voi veljet. Toisaalta ei takin kääntökään olisi mahdotonta jos kohteena olisi 5DmkII. D700:n tapauksessa järjestään kaikki mun lasit menis jokatapauksessa uusiksi…nykylasit kun on kroppikennoiselle muistaakseni yhtä lasia lukuunottamatta.

 9. Ola says:

  Niin joo…mineen en suin surminkaan suostu ymmärtämään, että miksi tuota kroppikennoista 7D:tä kuolataan :-) …500€ lisää ja lähtee täysikennoinen 5DmkII.

 10. Jarno says:

  Itseasiassa kattelin tuota linkatessani 50D:tä, ja tuo tuli puolivahingossa mukaan. Voisihan sitä jotain vaihtolaitetta haaveilla 5D:stä, tai miksei samantien 1D:stä :) heh heh

 11. Jarno says:

  Kyllähän $3500 hintaisessa linssissä pitää ollakin.

 12. Raine says:

  Samilla on kyllä hyvä pointti joka tulee varmasti urheilukuvissa vastaan. Erittäin isolla aukolla lauottaessa (varsinkin pitemmällä putkella) pitää osua just eikä melkein siihen haluttuun kohteeseen. Maalinedustilanne jossa tarkennus osuu tasan tarkkaan moken ristikkoon voi olla todella upea, mutta jos tarkennus onkin maalikehikossa siinä veskan selän takana voi koko kuva olla täysin käyttökelvotonta huttua.

 13. Ola says:

  Jo vain, on noita 1.4:lla otettuja kuvia päätynyt roskikseen melkoiset kasat :-)

 14. Ola says:

  Huh, onpas tuossa Samin linkissä oleva klasi melkoisen heikko kulmistaan suurilla aukoilla. Aika järkyttävä itse asiassa.

Haluatko sanoa jotain?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.