Obelix vaihtui Suzukiin

Auton vaihto on ollut siis ajankohtainen jo pitkään, mutta varsinainen aktiivivaihe alkoi tuossa viikko takaperin. Alusta lähtien oli selvää, että tilalle tulisi joku pieniruokainen kauppakassi, koska isommalle autolle ei olisi tarvetta (eikä budjettia).

Ehdokkaina olivat lähinnä uudehko Suzuki Alto, vähän ajettu Citroen C1, vähän enemmän ajettu Toyota Aygo ja vielä vähän enemmän ajettu Toyota Yaris. Valitseminen näiden välillä oli suunnattoman vaikeaa, koska jokaisessa autossa oli paljon hyviä ja vähemmän hyviä ominaisuuksia (niinkai se aina on).

Pitkällisen pähkäilyn ja parin koeajon jälkeen valinta lopulta osui lähes uuteen Suzuki Alto GL 1.0 yksilöön Huittisista. Mittarissa ostohetkellä hurjat 18 kilometriä.

Suzukista puuttuu oikeastaan vain lohkolämmitin ja sisäpistoke, mutta muuten kaikki on kohdillaan ja nuo puutteet saadaan suhteellisen nopeasti ja edullisesti korjattua.

Autosta kerron tarkemmin kunhan kokemukset karttuvat, mutta annetaan nyt pienenä maistiaisina nettiautosta poimittu kuva valitusta yksilöstä.

alto

Tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Obelix vaihtui Suzukiin

  1. Faija. says:

    Se on sitten menossa aina vaan pienempään. Toivon mukaan ajotavallasi kestää, kun on niin pieni kone. Muutoin en tunne kyseistä härveliä lainkaan. Lienee koeajo tarpeen. Faija.

  2. Jarno says:

    Tähän astihan auto on joka vaihdolla suurentunut…. Toyota Yaris -> Skoda Fabia RS -> Opel Astra Sedan … Nyt sitten tosiaan takaisin pienempään luokkaan.

    Moottori kyllä kestää, ajotapaa tarvittaessa muokataan.

Haluatko sanoa jotain?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.