Voi…

Olin matkalla salibandyotteluun Espooseen ja ehdin ajaa vajaan kilometrin kun tyhjästä ilmestyi auton eteen peura. Tilanne tapahtui niin nopeasti, etten ehtinyt reagoida tilanteeseen mitenkään kun peura oli tullut tien oikealta puolelta ojasta tielle ja hypännyt suoraan auton tuulilasiin. Autossa oli vauhtia noin 70 km/h ja tie on valaisematon.

Voi peura parkaa…

Autosta meni tuulilasi matkustajan puolelta sisään, tuulilasin oikean puoleinen tukipalkki, etukulma, vilkku ja oikea peili. Peuran kohtalosta ei ole mitään tietoa, koska paikalla on aivan säkkipimeää eikä minulla ollut taskulamppua mukana. Lisäksi tunnustan ettei takissani ole heijastinta joten en lähtenyt seikkailemaan maantielle jossa on 80 km/h nopeusrajoitus eikä katuvaloja.

Soitin paikalle poliisin ja ilmoitin heille tietoni peurasta. Lupasivat tulla paikalle ja tarkistaa tilanteen sekä hankkia paikalle metsästäjän sikäli mikäli peuran ruumista ei löydy. Odotettuani poliisia reilun 20 minuuttia sattui 100 metriä tulosuuntaani toinen peurakolari, missä peura ilmeisesti osui kahteen tai kolmeen autoon.

Ollessani matkalla katsomaan tuoreen kolarin tilannetta saapuivat poliisit juuri paikalle, joten palasin autolleni. Poliisit olivat hyvin ystävällisiä ja neuvoivat miten tilanteessa minun pitää edetä sekä sanoivat ettei minun tarvitse peurasta olla huolissani. Lähtivät siitä sitten minun tiedot tarkistettuaan tarkistamaan toisen kolarin tapahtumia ja antoivatpa he minulle vielä luvan ajaa kolaroitu autoni takaisin kotiin erityistä varovaisuutta noudattaen.

Autosta viis, minusta viis … peuran kohtalo minua surettaa. Se tässä kuitenkin on se viaton osapuoli… ja auton saa aina rahalla (no omavastuunhan minä tässä vain joudun maksamaan) kuntoon. Peuraa tuskin lohduttaisi edes henkivakuutus.

Pitikin…

Bookmark the permalink.

6 Responses to Voi…

 1. Ola says:

  Kilin kikkelit…peurasta viis! Pääasia ettei itseä sattunut! Mielummin sitä peuran hautajaisia viettää kuin kaverin. Tokihan eläimistä pidän…nimim. oravan yli ajettuaan päivänsä totaalisesti pilannut, mutta ainakin tuo hirvi on ihan turha keksintö. Toivottavasti tulevalle moottoritielle tulee riista-aidat, sillä osumaprosentti tullee muuten olemaan pelottava. Tuleepahan sinustakin nyt julkkis sillä pääsy paikallislehden uutisiin on taattu. Tosin nimeltä ei mainita, mutta muuten kyllä.

 2. Ola says:

  Sitä piti sanomani vielä, että näillä seuduilla on todellakin oltava tarkkana…niinkuin se mitään auttaisi. Tällä suunnalla kun on suurien peuralaumojen lisäksi hirviä aivan hemmetisti. Tuuria ettei syliin itseään tyrkyttänyt tuo isompi veijari…siinnä olisi ollut vitsit vähissä. Täytyypä koputtaa puuta, jottei omalle kohdalle osuisi kumpikaan noistä öttiäisistä. Bongauksia on kyllä tehty moottoritien varresta riittävästi.

 3. Jarno says:

  Totta höriset. Jos peuran asemasta olisin hirvakseen törmännyt, olisi täysin mahdollista etten olisi täällä kirjoittelemassa tapauksesta.

  Ennen kaikkea toivoisin, että saisivat valaistuksen tuohon motarille (ymmärtääkseni sellainen on tulossa sitten kunhan moottoritie valmistuu), jopa nyt rakennus vaiheessa.

  Kuten kommentin ajasta voi päätellä, nukkumisesta ei ole tullut tänään mitään kun homma pyörii vieläkin mielessä.

 4. Ola says:

  Heheh…moottoritien valaistuksesta on puhuttu niin kauan, ja varmasti pidempäänkin, kuin me olemme näillä nurkilla asuneet. Tosin muistan lukeneeni, että ihan oikeasti tuo valaistus on koko moottoritien matkalle tulossa jossain vaiheessa…en muista tarkkaa ajankohtaa, mutta tuskin veikkaan pahasti pieleen jos arvioin ”aikaisintaan”-ajankohdaksi 2010

 5. Jarno says:

  Juu samaa minäkin veikkaan. Ja luultavasti valot alkuvaiheessa tulee ”vain” Veikkolaan tai ehkäpä jopa Porintien liittymään asti.

 6. Pingback: Spacealien.fi » Arkisto » Aku Forssassa

Haluatko sanoa jotain?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.