Sissi kotona

Sissi

Sissi pääsi eilen sairaalasta, ja oli todella iloinen kotiin päästystä. Matka kotiin sujui ilman ongelmia, ja kotiin päästyään ukko oli kuin ei olisi missään käynytkään. Heti kotiin päästyään ukko hyppäsi omaan hiekkalaaitikkoon ja lirautti isot pissat ensi töikseen. Sen jälkeen tutkittiin ruokakuppia aivan kuin sanoen ”eiks tässä talossa saa kissa mitään ruokaa?”.

Kävin sitten kotiinpaluun kunniaksi hakemassa kaupasta Sissin lempiherkkua, eli maksaa. Herkku ei kauaa lautasella vanhentunut, vaan Sissi söi hyvällä ruokahalulla.

Kaikki siis näyttää olevan hyvin, ja Sissi on toipunut leikkauksesta erinomaisesti. Seuraava askel tässä operaatiossa on parin viikon päästä, kun Sissin tikit kaulan haavasta poistetaan (laitan uusia kuvia Sissistä sivuille illan aikana). Tietenkin tarkkailemme haavan paranemista ja ennenkaikkea sitä, ettei Sissi lähde raapimaan haavaa. Haava onneksi on sellaisessa paikassa, ettei siihen Sissi yllä nuolemaan.

Tagged , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Sissi kotona

 1. Jonna says:

  Kiva kuulla että herra voi hyvin. Ehkä voisi harkita Lumikille vastaavaa operaatiota. Meillä vaan on lisähankaluutena sydänvika ja nesteen keräytyminen keuhkoihin. Lääkäri ei uskaltanut Lumikkia rauhoittamaan edes hammaskiven poistoa varten. Ja toisaalta kilpirauhasarvo on pysynyt kurissa suht pienillä Tyrazol määrillä. Kisu vaan tuntuu olevan kovin laiha ja lihakset surkastuneet olemattomiksi!?

 2. Jarno says:

  Ymmärtääkseni leikkausta varten annettava narkoosi on melkoinen, joten se on aina riski. Tämä riski mekin tiedostettiin, ja pitkän harkinnan jälkeen vasta päädyttiin ottamaan riski.

  Kuten on todettu, leikkaus onnistui ja riski kannatti ottaa, sillä Sissin kilpirauhanen oli kymmenkertaiseksi kasvanut. Ei ihme, että kissan elimistö on käynyt vähän ylikierroksilla.

  Mitä tulee tuohon lääkemäärään, meillä se on ollut viimeisen kolmen vuoden ajan melkoista hakemista. Alussa pärjättiin pitkään pienellä lääkemäärällä, mutta sitten se tasasesti kasvoi tähän nyt lopussa annettuun 4.5 tablettiin päivässä. Periaatteessa tuo 4 tablettia on maksimi.

  Se kannattaa myös muistaa, että tuo tyrazol tuhoaa munuaiset hitaasti mutta varmasti. Se oli meillä myös vaikuttamassa päätökseen. Totuus Sissin munuaisten tilanteesta selviää vasta nyt kun leikkaus on tehty, sillä kilpirauhanen on omalla toiminnallaan peittänyt munuaisten vajaatoiminnan tehokkaasti. Lisäksi on syytä olettaa, että joko lääkitys tai liikatoiminta aiheuttivat Sissillekin sydänvaivoja, joihin loppuvaiheessa saatiin lääkitys. Tuo lääkitys päättyi myös tähän leikkaukseen (ainakin toistaiseksi).

  Lisää kirjoittelen sitä mukaa kun asioita selviää. Tsemppiä Lumikille!

Haluatko sanoa jotain?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.