Mokaus sivuston RSS noudoissa

Sain palveluntarjoajaltani viestin perjantaina, että sivustoni kävijämäärät ovat kasvaneet räjähdysmäisesti. Syyksi paljastui se, että käyttänäni SimplePie plugin noutaa RSS syötteiden lisäksi vähän liikaakin tietoja, ja ilmeisesti käy läpi kaikki sivuston linkitkin. Näillä Spacealien.fi sivuilla on ollut nouto Hondamiehen sivuilta, ja vastaavasti Hondamiehen sivuilla on ollut nouto näiltä sivuilta. Tämä on aiheuttanut ikuisen luupin, joka on kasvattanut sivulatauksia räjähdysmäisesti.

Palveluntarjoaja reagoi ongelmaan nopeasti ja poisti Hondamiehen sivuilta noudon näiltä sivuilta, jolloin luuppi katkesi. Pyydänkin nyt anteeksi kaikilta ylimääräistä trafiikkia saaneilta tahoilta, kyseessä oli tahaton virhe joka ei tule toistumaan.

Toistaiseksi Hondamiehen sivut eivät nouda RSS syötteitä mistään.

Tagged , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Mokaus sivuston RSS noudoissa

  1. Raine says:

    Ikiluupit on kivoja on kivoja on kivoja on kivoja on kivoja… paitsi kun onnistuu semmoisen itse koodaamaan. DOH! Nettisivut on vielä siitä kivoja, että ne ei osaa yleensä kertoa tavalliselle sivunikkarille ongelmastaan vaan logit pukkaa palveluntarjoajan putkelle.

  2. Jarno says:

    Totta puhut. Itselläni ei ollut minkään sortin aavistusta tästä ongelmasta, koska en seuraa kävijätilastojakaan päivittäin. Ensimmäinen oire oli yhden RSS syöteen noudon blokkaus, mutta en siitä vielä osannut arvata mistä on kyse. Ehdin sieltäpäin jo kyselläkin, että onko noutoni tarkoituksella blokattu, mutta ei ollut … Ilmeisesti sikäläinen ISP on blockannut kuitenkin, sillä nouto ei edelleenkään onnistu.

Haluatko sanoa jotain?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.