Onlinepokeri vastaan livepokeri

Onlinepokeri vastaan livepokeri

Pokeri on yksi suosituimpia pelejä kautta aikojen niin nuorempien kuin vanhempienkin ihmisten joukossa. Sen juuret juontavat kauas historiaan ja sen sanotaan luonnollisesti muodostuneen monen eri pelin yhdistelmästä. Mahdollisesti Euroopan ja Aasian maista sattumien ja ajan myötä Pohjois-Amerikkaan siirtynyt pokeri kasvatti suosiotaan.

Peli oli erityisen suosittua villin lännen aikoihin ja miltei jokaisesta saluunasta löytyi pokeripöytä. Ajan myötä pokerista on kehittynyt erilaisia variaatioita ja sitä pelataan laajasti ympäri maailman. Pelistä on tullut niin suosittua, että siitä löytyy useita eri variaatioita myös netistä. Monet onlinepelisivustot kuten https://fi.igame.com/ tarjoavat onlinepokeria, joka on erinomainen vaihtoehto livepokerille, jos et pysty pelaamaan livepokeria taikka et omaa niin kutsuttua pokerinaamaa! Onlinepokerin yksiä suurimpia etuuksia on mahdollisuus pelata mukavasti omasta kodistasi käsin ja välttää vastustajiasi näkemästä ilmeitäsi. Seuraavaksi vertaamme online- ja livepokerin eriäväisyyksiä.

Eroavaisuudet

Vaikka live- ja onlinepokerin perusteet ovat samat, on niiden välillä kuitenkin paljon huomattavia eroavaisuuksia ja kokemukset niiden pelaamisesta ovat yksinkertaisesti hyvin erilaisia. Yksi suurimpia eroavaisuuksia pelien välillä on nopeus. Onlinepokerissa moni toiminto on automatisoitu, mikä nopeuttaa peliä huomattavasti verrattuna livepokeriin. Pakkaa ei esimerkiksi tarvitse manuaalisesti sekoittaa, kortit jaetaan sekunnin murto-osassa ja mahdolliset pelimerkit lasketaan hetkessä. Kun kaikki nämä kerrataan useampaan otteeseen ja sitten plussataan yhteen, on lopputulos ajallisesti merkittävä. Pelin nopeus ei välttämättä tunnu tärkeältä näkökulmalta, mutta jos olet voittava pelaaja, mitä useamman käden ehdit pelata, sitä enemmän voit voittaa rahaa. Lisäksi nopea tahti on monelle pelaajalle hyvä asia! Hidas tahti saattaa tuntua turhauttavalta etenkin silloin, kun et saa hyviä kortteja ja peli tuntuu junnaavan paikallaan. Laadukasta aikaa voi mennä hukkaan odotellessa!

Onlinepokerin hyötyjä on myös se, että sen pelaaminen on aina mahdollista – olit missä tahansa päin maailmaa tai omalla kotisohvallasi, on pelaaminen mahdollista. Edes tietokoneen omistaminen ei ole välttämätöntä, sillä monet sivut tarjoavat myös mobiiliversioita pokerista. Onlinepokeria pelatessa voit valita tismalleen oman pelituolisi ja -pöytäsi ja pelata vaikka verkkareissa, jos siltä tuntuu.

Livepokeri on usein pelattavissa vain tiettyjen tuntien aikana – toki myös 24/7 livepokeri on olemassa oleva asia, mutta siihen osallistuminen ei aina ole taattua. Voi olla, että saavut paikalle liian myöhään tai pelipöytä on jo täynnä ja pelaajia on jo useampi jonotuslistalla. Onlinepokerissa tämä ei ole ongelma, sillä pokerisivut eivät ikinä sulje. Suosikki pokeripelisi saattaa toki olla kiireisimpinä aikoina täynnä, mutta netistä löytyy aina jokin vaihtoehtoinen peli pelattavaksi. Tässä tullaankin siihen, että netissä pelatessa vaihtoehtoja on myös runsaasti enemmän – tämä taas ei ole tilanne livepokerin kanssa. Netissä suosituin peli on Texas Hold’em, mutta paljon muita variaatioita löytyy myös: Omaha, Seven Card Stud ja Razz ovat myös melko suosittuja. Lisäksi onlinepokeri tarjoaa eri panoksisia pelejä kaikille eri budjeteille, joten pelaamaan pääsee myös hyvin pienelläkin budjetilla. Mainittakoon vielä, että onlinessa pelatessa voit pelata useammassa pöydässä yhtä aikaa, mikä taas ei ole mahdollista livepokeria pelatessa.

Kyseessä sosiaalinen peli

Pokeri on kuin onkin hyvin sosiaalinen peli – tässä näkökannassa siis livepokeri voittaa, sillä onlinepokerissa luonnollisesti menetät sosiaalisen puolen pelistä. Toki onlinepokerissa pystyt monesti kommunikoimaan chatin kautta, mutta eihän se sama asia ole kuin kasvokkain kommunikointi. Monelle pokerin pelaajalle juuri vitsailu ja nauraminen vastapelaajien kanssa on syy, mikä tekee pelaamisesta niin nautinnollista. Mutta tämäkin, kuten mikä tahansa muu on mielipidekysymys ja moni saattaa silti pitää enemmän onlinepokerista ja nimenomaan välttää vastapelaajien kanssa kommunikointia.

Yksi suuri eroavaisuus live- ja onlinepokerin välillä on se, että pelaajat eivät näe toisiaan. Tällöin pokerille oleellinen vastapelaajien ilmeiden lukeminen ei ole mahdollista onlinepokerissa. Pelaajaa voi toki lukea kahdella eri tapaa: sillä, miten he pelaavat tai seuraamalla heidän fyysisiä liikkeitään. Paras mahdollinen tapa olisi opiskella molempia aspekteja – siispä tässä yhteydessä livepokeri tarjoaa ainoana siihen mahdollisuuden.

Molemmat tavat pelata pokeria ovat viihdyttäviä ja riippuu paljolti myös henkilöstä, kumman kokee itselleen sopivampana. Eikä valintojen tekeminen välttämättä ole edes pakollista, vaan voi pelata molempia mahdollisuuksien mukaan!

Bookmark the permalink.

Haluatko sanoa jotain?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.