Vaihtoehtoista tekemistä ulkosalle

Vaihtoehtoista tekemistä ulkosalle

Ulkoilma tekee meille kaikille hyvää, mutta aina perinteiset kävely- tai pyörälenkit eivät innosta. Raitista ilmaa ja liikuntaa olisi kuitenkin kiva ja hyvä saada, siispä olemme listanneet muutamia vaihtoehtoisia aktiviteetteja ulkoilua varten – sekä urheilullista että rennompaa meininkiä varten.

Ehkä itsestään selvää, mutta lähde tutkimaan koti- tai lähikaupunkejasi. Aja autolla tai pyörällä, riippuen matkan pituudesta, lähtöpisteeseesi ja kirjaimellisesti tutkimaan sinne suuntaan minne mieli tuntuu vievän. Saatat löytää paikkoja, joita et tiennyt olevan olemassa! Mukaan kannattaa ottaa eväät ja lämmintä juomaa termariin, niin heikotus ei iske, jos innostut tutkiskelemaan toden teolla.

Meillä Suomessa tämä ei ole ympäri vuoden mahdollista, mutta kevään ja etenkin kesän tullen monet tahot alkavat järjestää ulkoilmatunteja. Esimerkiksi joogaa, kahvakuulaa, juoksemista ja lihaskuntopiirejä järjestetään monilla paikkakunnilla. Kesätekemisenä kannattaa myös harkita SUP-lautailua tai melomista – pääset nauttimaan veden läheisyydestä ja olemaan kunnolla luonnossa! Talvella taas lumi tarjoaa omat aktiviteettinsa: lumisota sopii koko perheelle ja saa varmasti jalat visusti liikkeelle. Jos taas haluaa ottaa rauhallisemmin, voi lumesta rakennella esimerkiksi lumiukkoja ja vauhdista pitävät, suunnatkaa te pulkka kainalossa lähimmälle mäelle!

Kisat pystyyn!

Hauska suomalaisten rakastama ulkona pelattava mölkky on aina hyvä vaihtoehto! Jos sitä ei ole saatavilla, joka talosta löytyy varmasti ainakin yksi saapas: kyllä, puhumme saappaanheitosta. Siihenkin voivat kaikenikäiset osallistua! Jos haluat kehittää jotain muuta hauskaa ja hieman kilpahenkistä tekemistä ulkosalla, on luontobingo oiva valinta! Itse onlinebingot, kuten Casinohuone bingo, ovat todistaneet bingon yhdeksi suosituimmuista peleistä, joka on helppo oppia ja josta kaikki voivat nauttia! Internetistä löytyy paljon valmiita ruudukoita, mutta myös itse ruudukon luominen käy nopeaa – näin voit itse myös valita löydettävät kohteet. Voitte laittaa pienen kisan pystyyn ja hankkia palkinnon nopeimmalle ruudukon täyttäjälle!

Rauhallisempaa tekemistä

Jos haluat haukata vain happea, muttet sen koommin urheilla, voit tehdä ulkona myös rauhallisempiakin aktiviteetteja. Pakkaa esimerkiksi aamupalaeväät kassiin ja etsi ulkoa viihtyisä kohta, johon voit levittää vilttisi ja nauttia päivän ensimmäisen ateriasi. Pakkaa mukaan hyvää luettavaa tai pelejä ja viihtyvyytesi on taattu! Myös mahdollisuuksien mukainen pihalla grillaaminen on mukavaa – laita suosikki podcastisi tai musiikkisi soimaan ja nauti ulkoilmasta ja hyvästä ruoasta!

Tai – jos et vielä omista puutarhaa, nyt voisi olla aika sen hankkimiseen! Ja jos kokonainen sellainen tuntuu liian suurelta askeleelta, voithan myös hankkia muutaman eri kasvin terassille tai parvekkeelle. Voit kasvattaa esimerkiksi omia yrttejä ja samalla iskulla saat hieman enemmän aikaa raikkaassa ulkoilmassa. Jos haluat kehittää sisälläsi lymyävää taiteilijapersoonaa, nappaa siveltimet ja maalit mukaan ja siirrä maalaamisharrastuksesi ulkosalle. Saatat jopa inspiroitua luonnon tarjoiluista! Valokuvaamisesta innostuneet voivat taas ottaa kameran mukaan ja maustaa normaalimpaa kävely- tai pyörälenkkiään valokuvaamalla. Itselle mieluisaa tekemistä tehdessä et välttämättä huomaakaan, kuinka aika kuluu kuin siivillä!

Turhan moni asia on jotenkin leimattu sopivaksi tekemiseksi vain lapsille, mutta näin asia ei todellakaan ole. Pääjuttu on, että nautit omasta olostasi. Päästä sisäinen lapsesi vapaaksi ja ei muuta kuin rohkeasti kokeilemaan uusia juttuja! Ulkoilu on hyväksi monesta syystä. Se tuottaa sinulle lisää hyvää energiaa, on hyväksi näöllesi ja tehostaa luovuuttasi sekä jopa immuunisysteemiäsi. Lisäksi ulkoilu vähentää stressiä ja ahdistuneisuutta, parantaa lyhytmuistia ja madaltaa verenpainetta. Listaa voisi jatkaa loputtomiin, sillä tutkimuksetkin todistavat ulkoilevien ihmisten olevan keskimääräisesti paljon onnellisempia. Ei muuta kuin happea haukkaamaan!

Bookmark the permalink.

Haluatko sanoa jotain?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.