Kolarista lisää…

Sain tänään soitettua Lohjan Autokeskukseen, minne kolaroitu Yarikseni hinattiin. Vakuutustarkastaja tulee iltapäivällä arvioimaan tilanteen, ja kuulemma korjaustyöt voidaan aloittaa melkein heti. Alustavasti arvioitiin, että saisin auton takaisin jo ensi viikolla, joten kyllä tuntuu tässä vaiheessa aika uskomattoman hyvältä palvelulta. Korjaaja ei uskonut että auto sentään lunastukseen menisi, mutta varmuuden siihen saa kunhan soittavat minulle tarkastuksen jälkeen.

Voi…

Olin matkalla salibandyotteluun Espooseen ja ehdin ajaa vajaan kilometrin kun tyhjästä ilmestyi auton eteen peura. Tilanne tapahtui niin nopeasti, etten ehtinyt reagoida tilanteeseen mitenkään kun peura oli tullut tien oikealta puolelta ojasta tielle ja hypännyt suoraan auton tuulilasiin. Autossa oli vauhtia noin 70 km/h ja tie on valaisematon.

Voi peura parkaa…
Lue lisää

Antennia pukkaa

Heti muutettuamme havaitsimme, että taloyhtiön antennista ei ole muuksi kuin pyykkitelineeksi, sillä kanavia täällä näkyy tasan kaksi. Ykkönen ja kakkonen (okei okei, kolmonenkin näkyy mutta heikosti). Tästä suivautuneena tilasin saman tein Canal Digital Entertainment -paketin, jonka mukana tuli ilmainen satelliittiantenni sekä Combo digiboksi. Tämän lisäksi samaan syssyyn tilattiin oma antenni maanpäälisiä kanavia varten.

Yllä mainitut antennit asentuvat paraikaa tuohon takapihalle, joten kohta päästään kokeilemaan miltä tuntuu saada telkkarista ulos toista sataa kanavaa ;-).

Vantaan näyttely

Vantaalla järjestettiin viikonloppuna Uudenmaan Rotukissayhdistyksen 4. ja 5. kansainvälinen kissanäyttely, joista osallistuimme tällä kertaa ainoastaan sunnuntain näyttelyyn. Näyttelystä muodostui siperiankissojen näyttelyjen näyttely kun paikalla olleista viidestä siperiankissasta neljä pääsi paneeliin Roope mukaan luettuna. Lisäksi Heli Materon Taimyrin Athene pokkasi palkintoja oikein roppakaupalla. Aluksi Athene valittiin paneelissa kategorian parhaaksi aikuiseksi äänin 5-0-0-0-0, jonka jälkeen se vielä valittiin epäviralliseksi näyttelyn parhaaksi aikuiseksi yli 50% äänienemmistöllä juhlanäyttelyn kunniaksi. Lisäksi Athene pokkasi vielä jonkin sortin kunniapalkinnon.

Roope sai arvostelussaan kehuja maasta taivaisiin, ja tuomari kehui erityisesti Roopen päätä ja ulkonäköä yleensä. Ainoa miinus Roopelle tuli liian pehmeästä turkista, koska siperiankissan turkin tulee olla karheahko. Turkin parantamiseksi Roope ”joutuu” tulevaisuudessa viettämään enemmän ja enemmän aikaa ulkona. Tämä tarkoittanee sitä, että ensi kesäksi suunniteltu kissahäkki rakennetaankin jo tänä syksynä.

Roopella oli vastassa Tuomarin Paras -valinnassa ragdoll, norjalainen metsäkissa, pyhä birma ja maine coon. Ensin tuomari (Bjarne Wikström) lähetti kotiin hieman huonosti käyttäytyneen norskin. Hetkeä myöhemmin saman kohtalon kokivat maine coon ja pyhä birma huonon turkkinsa vuoksi. Jäljelle jäi siis Roopea vastaan enää ragdoll, jonka turkin tuomari sanoi olevan liian karhea. Todettuaan pitävänsä siperiankissoista hitusen enemmän, tuomari passitti ragdollin kotiin ja Roopen paneeliin ensimmäisen CAPIB-sertifikaatin kera. Valinnan aikana Roope käyttäytyi aivan fantastisen hienosti, ikään kuin olisi tiennyt mitä oli tapahtumassa. Allekirjoittaneelle tämä tietää sitä, että jatkossa joudun saan pitää Roopea aina Tuomarin Paras -valinnan aikana.

Paneelissa Roopen mahdollisuudet olivat käytännössä olemattomat liian pehmeän turkin vuoksi, ja voiton korjasi ennenkin mainetta niittänyt pyhä birma.

Uudessa kodissa

Täällä sitä nyt sitten ollaan. Luvassa on lähitulevaisuudessa paljonkin kirjoituksia uuteen kotiin sopeutumisesta ja kaikesta muuton aikana tapahtuneesta, mutta tällä haavaa tyydyn kehumaan Elisaa… kyllä, luitte aivan oikein ;-). Uusi ADSL liittymä oli tilattu kuukausi ennen muuttoa, ja toimitus oli luvattu keskiviikolle 13.10.2004, mutta Elisa tulikin asentamaan liittymän jo maanantaina. Kiitokset kuuluu kyllä oikeastaan Lohjan Puhelimelle, jonka asentajaa tässä on kiitteleminen. Elisan osuus kuitenkin oli vain painaa Enteriä hyväksymisen merkiksi ;-)