Reissutesti Houtskäriin

Kävimme Mikan ja Samin kanssa pikku ajelulla eilispäivänä. Ajoimme ensin Mikan kanssa Samin luokse Espooseen, jonka jälkeen kolmen pyörän kolonna suuntasi Kiskon kautta Perniöön, Paimioon ja edelleen aina Houtskäriin.

Reissun tarkoitus oli viedä Samin ja Jonnan pari viikkoa aiemmin edesmennyt Lumikki kissa haudattavaksi Houtskäriin. Lisäksi oli tarkoitus kokeilla käytönnössä kolmen pyörän välistä PMR-puhelimien käyttöä.

Molemmat tarkoitukset saatiiin suoritettua mallikkaasti, eikä reissussa ilmennyt mitään ongelmia. Samin radiopuhelinjärjestelmä poikkeaa minun ja Mikan vastaavasta, mutta siitä ei loppupeleissä ollut mitään haittaa. Samilla oli käytössään tangentilla varustettu Cobran kypäräpuhelinjärjestelmä, jota hän kantoi vyöllään. Meillä Mikan kanssa siis pyörään kiinteästi asennettu AutoCom ja VOX.

Reissu oli yhteensä noin 600 kilometrin mittainen, eikä reissu tuntunut yhtään liian pitkältä. Olisin mieluisasti ajellut enemmänkin takapuolen puutumisesta huolimatta, mutta illan hämärtyminen saneli suunnan kotia kohti jo tuossa iltakymmenen aikoihin.

Kiitokset pojille erinomaisesti onnistuneesta reissusta. Reissu oli kiva ja ajaminen fantastista.

Galleria korjattu

Galleria on ollut pari viikkoa toimimattomana FAlbumin API-keyn käytyä vanhaksi. En ole sitten ehtinyt perhehtyä ongelmaan sen tarkemmin, mutta tänään otin itseäni niskasta kiinni.

Lyhyen Googlettamisen jälkeen törmäsin John Griffithsin sivuille, jossa tämä samainen ongelma on kuvattu hyvin korjausohjeineen. Kiitokset Johnille, Galleriani toimii taas.

Sissistä

Sissin tilanne on vähintäänkin epäselvä. Herra syö kuin keskikokoinen koira ja käyttää hiekkalaatikkoa paljon. Viittaisi siis siihen, että arvot olisivat nousussa. Toisaalta taas Sissin käytös on muuttunut kaiken aikaa parempaan suuntaan, eli herra on hyvin aktiivinen eikä alistu toisia kissoja kohtaan samalla tavalla kuin aiemmin. Lisäksi ukko haluaisi kokonaan jo pois eristyksistä, missä Sissi yönsä ja ruokailunsa vieläkin suorittaa – muuten saa olla jo lauman mukana vapaana. Ukko on pirteä ja aktiivinen kuin parhaina hetkinään. Hengänstyy tosin helpommin, mutta se nyt voi olla vaikka huonoa kuntoakin.

Sissin tuorein harrastus on naapurissa asustelevan Aksu koiran vahtiminen kissatarhassa. Kun Aksu tulee vähääkään liian lähelle kissatarhan verkkoa, Sissi pamauttaa käpälällä verkkoon niin että sen kuulee. Sissi ei vaikuta agressiiviselta vaan todella innostuneelta Aksusta. Aksu haluaisi kovasti päästä haistelemaan Sissiä, mutta Sissiä ei haistelut kiinnosta, kunnon matsi ennemminkin. ;-)

Tässä on muutaman viikon päästä seuraava kontrolli, jolloin tilanne selkiytyy arvojen osalta.

AutoCom testausta

Kävimme Mikan kanssa ajelulla tarkoituksena testata AutoComia PMR-puhelimilla pyörästä toiseen. Testi osoitti systeemin kohtalaisen hyvin toimivaksi. Puhe pyörästä toiseen kuuluu liki kilometrin päähän, vaikkakin pitkällä välimatkalla puheen lisääntyy rätinää. Todellinen testi järjestelmälle tulee kesän ensimmäisestä pidemmästä reissusta.