Kohti uutta kautta

Kausi 2008-2009 on hädin tuskin plakkarissa kun katseet suunnataan jo tulevaan. LoSB julkaisi eilen uudet ensimmäiset pelaajasopimuksetkin tulevalle kaudelle sekä nimetyn valmennuskaksikon. Omalta osalta tulevaisuus on vähintäänkin epäselvä, sillä jatkaminen LoSB:n edustuksessa on melko epävarmaa. Varmuudella lohjalaisista jatkaa vain Antti Mikkonen, joka on yksi kolmesta sopimuksen jo tehneestä pelaajasta.

Katsotaan mitä sunnuntainen Try-Out tuo tullessaan.

Spark of Insanity

Eilen viimeinkin koitti aika Jeff Dunhamin Helsingin keikalle, eikä kaveri kovista odotuksista huolimatta pettänyt yleisöään. Järjestelyissä sen sijaan olisi ehkä ollut hieman toivomisen varaa, silllä hieman omituisesti asiat oli hoidettu.

Lipussa liki, että homma alkaa klo 20:00, ja saavuimme paikalle suunnilleen kolme varttia ennen tapahtumaa, ja valtaosa yleisöstä oli jo paikalla. Kun paikoille sitten päästiin ja kello lähestyi kahdeksaa alkoi tapahtua. Ensin joku powerpoint -tyyppinen esitys aiheeseen liittyvistä faktoista ja Walterin vastauksia erilaisiin elämää (lähinnä avioliittoa) koskeviin kysymyksiin. Sitten valot pois ja yleisö jo ehti innostumaan, mutta oli vasta lämmittelyn vuoro. Lavalle erinomaisen setin vetänyt ”The Guitar Guy” eli Brian Haner. Kaveri otti yleisön mallikkaasti, ja veti hienoa settiä suunnilleen parikymmentä minuuttia.

Sitten se ihmetys järjestelyistä, eli valot päälle ja ilmoitus, että pidetään 20 minuutin tauko, mutta tulkaa 15 minuutin päästä takaisin… Ja noin puoli tuntia tästä varsinainen show pääsi vauhtiin.

Jeff veti mahtavan setin vaikkakin melko odotetun kaavan mukaisesti. Vitsailtuaan ensin itsekseen, saivat vuoronsa showssa Walter, Achmed, Peanut ja Jose … sekä Encorena viellä Bubba J. Jotenkin olisi ollut kiva nähdä myös Melvin, Spark of Insanity kiertue kun kuitenkin oli kyseessä, mutta eihän sitä toki kaikkea pysty mahduttaamaan parituntiseen rypistykseen. Keikka tosiaan kesti melkein klo 23:00 asti Jeffin aloitettua melko tarkkaan klo 21:00. En muista milloin olisin viimeksi nauranut yhtä paljon kuin noiden kolmen tunnin aikana (lämmittelyssäkin sai nauraa kunnolla). Hyvin oli selvitetty taustoja ja vitsit hiottu pitkälti Suomessa toimiviksi, vaikka oli siellä toki pari sellaista mitä yleisöön ei oikein uponnut, lähinnä Amerikkalaisiin tuotemerkkeihin liittyvää läppää, mutta siitä viis.

Aivan hemmetin hyvä keikka, ja voi olla varma että seuraavalla Suomen keikalla hommaan hieman paremmat paikat varaamalla liput ajoissa. Tarttuipa tapahtumasta mukaan myös Spark of Insanity DVD viimeinkin. Voisikin tilata loput DVD:t Amazonista.

Kausi 2009 auki

Tätä päivää on taas ehditty odottaa. Kauden avaus on joutunut odottamaan kaikenlaisista pikkujutuista aiheutuneista viivästyksistä johtuen. Uusi akku toimii ja pyörä saatiin käyntiin ilman ongelmia. Sen jälkeen olenkin odotellut taloyhtiön pihan sulamista ajokuntoon, että pääsee liikenteeseen. Kun nämä esteet oli ylitetty oli enää kysymys siitä, milloin sopiva ajosää sattuu sellaiseen päivään, että ehtii ajelemaan. Se päivä oli viimein tänään.

Ajosää oli mitä mahtavin. Lämpötila hipoi 12 astetta ja aurinko paistoi poutaiselta taivaalta. Houkuteltuani Mikan mukaan reissuun ajelin tankin kautta Mikalle tarkoituksena suunnata siitä eteenpäin. Mikalla huomasin kalvollisten hanskojen olevan ehkä hieman liian lämpimät vallinneeseen ajosäähän nähden, joten päätimme pistäytyä hakemaan ns. kesähanskat kotoa. Hanskat ja selkäpanssari myöhemmin suuntasimme Ojakkalan kautta perinteiselle Kaivarin kierrokselle. Reitti kulkee Ojakkalan kautta vanhalle Turuntielle, Veikkolaan ja siitä Kauklahden kautta Länsiväylälle.

Kivenlahdessa päätimme pystähtyä Teboilille kahville ja tarkistamaan rengaspaineet. Paineet olivat talven aikana huvenneet puolen kilon verran, joten tämä tarkistus oli ihan aiheellinen. Kahvikin tuntui maistuvan tavallista paremmalle näin moottoripyöräilyvarusteissa nautittuna. Ihan tosi – Kokeilkaa vaikka!

Kahvittelun jälkeen suuntasimme takaisin alkuperäiselle reitille. Länsiväylää keskustaa kohti ajaessamme suunnilleen Tapiolan liittymän tietämillä nousi edestäpäin melko yllättäen sumua, ja lämpötila laski samantien nollaan. Kuin yhdestä ajatuksesta suuntasimme keskustan asemasta Kehä I:lle ja päätimme jättää Kaivarin käymättä. Takaisin suunnattuamme lämpötila palasikin melko pian takaisin kymmeneen asteeseen ja ajo maistui taas.

Koska Kaivari jäi käymättä suuntasimme vanhaa Turuntietä Saukkolaa kohti ja koukkasimme Lehmijärventien kautta Mäntynummelle ja siitä Mikan pihaan. Ajoa tälle kerralle suunnilleen 130 kilsaa, mutta ihan riittävästi näin kauden avaukseksi.