Eragon näyttelyssä Lohjalla

Kuva: Heikki Siltala.

Lohjalla järjestettiin viime lauantaina TICA-näyttely AlfaFelis yhdistyksen toimesta. Näyttely oli sen verran lähellä, että Eragon lähti sinne tutkiskelemaan TICA-näyttelyn saloja.

Perinteisestä kissanäyttelystä poiketen näissä TICA-järjestön näyttelyissä kaikki kissat käyvät kaikkien tuomareiden arvosteltavina, ja saavat sitten menestyspisteitä. Kun pisteitä kertyy tarpeeksi, saa kissa titteleitä. Lisäksi tuomarit pistävät kissat arvojärjestykseen oman mielensä mukaisesti. Finaaliin pääsi lauantaina kissamäärästä johtuen viisi kissaa kultakin tuomarilta.

Eragon onnistui lauantaina vakuuttamaan tuomariston siten, että yksi tuomari pisti Ergonin sijalle 1, toinen sijalle 3, kolmas sijalle 5 ja neljäs ei ottanut Eragonia finaaliin ollenkaan.

Pisteillään Eragon sai näyttelystä tittelit Champion ja Grand Champion.

Auto ongelmaa

Kylmien ilmojen myötä Opel on osoittanut omaavansa lieviä (ja välillä suurempiakin) käynistysvaikeuksia aamuisin. Tuossa reilu viikko takaperin perjantaina startatessa pyöritti startti konetta vain pari kertaa ja hyytyi. Hetken odottelua ja hehkutteluja myöhemmin se pyöräytti taas pari kertaa ja hyytyi. Kolmannella yrittämällä se sitten lopulta lähti käyntiin.

Minä, joka en autoista juuri mitään ymmärrä, ajattelin että akku on lopussa. Otinkin päivän aikana yhteyttä Mikan suosittelemana akkupalvelu V. Häkkiseen, jonne sainkin sovittua akun vaihdon iltapäiväksi. Iltapäivällä sitten ajoin liikkeeseen, jossa akku testattiin… Ja todettiin, ettei akussa ole mitään vikaa. Laturikin näytti lataavaan akkua ihan kelpo arvoilla, joten vika on siis oltava jossain muualla.
Lue lisää