Startin vaihdosta meinasi tulla ylihalpa

Sain tänään soiton MasterFit:stä. Opelin startin vaihdon maksamisessa tapahtunut huoltomiehelle kömmähdys, ja hän oli veloittanut 100 euroa liian vähän. Osin tämä selittyy sillä, että maksoin kahdella eri maksutavalla, joten virheen mahdollisuus tuollaisessa aina kasvaa. Itse en tuota huomannut ennenkuin kuitteja kelasin läpi. Olisi kieltämättä tuo ylimääräinen alennus maistunut :-).

MasterFit postittaa mulle laskun tuosta puuttuvasta satasesta – ei siis tarvitse mennä paikalle korttia höyläämään… Hyvää palvelua tämäkin, sano.

Maanantain startti

Kuten aiemmin kirjoitin, autostani hajosi mitä ilmeisimmin startti viikonloppuna juuri, kun meidän piti lähteä Forssaan esittelynäyttelyyn. Sotasuunnitelman mukaisesti tarkoitus oli tänä aamuna tuupata auto käyntiin, viedä Mira töihin ja ajaa Niittykummun Länsiauton yhteydessä olevaan MasterFit pikahuoltoon ainakin diagnoosia varten. Päivästä muodustui varsinainen seikkailu, josta tarkemmin alasivulla. Tärkeintä kuitenkin on se, että auton startti saatiin pelaamaan.
Lue lisää

Auto ongelmaa

Kylmien ilmojen myötä Opel on osoittanut omaavansa lieviä (ja välillä suurempiakin) käynistysvaikeuksia aamuisin. Tuossa reilu viikko takaperin perjantaina startatessa pyöritti startti konetta vain pari kertaa ja hyytyi. Hetken odottelua ja hehkutteluja myöhemmin se pyöräytti taas pari kertaa ja hyytyi. Kolmannella yrittämällä se sitten lopulta lähti käyntiin.

Minä, joka en autoista juuri mitään ymmärrä, ajattelin että akku on lopussa. Otinkin päivän aikana yhteyttä Mikan suosittelemana akkupalvelu V. Häkkiseen, jonne sainkin sovittua akun vaihdon iltapäiväksi. Iltapäivällä sitten ajoin liikkeeseen, jossa akku testattiin… Ja todettiin, ettei akussa ole mitään vikaa. Laturikin näytti lataavaan akkua ihan kelpo arvoilla, joten vika on siis oltava jossain muualla.
Lue lisää