Suomen suurimmat Eurojackpot- sekä Lottovoitot

Suomeen on napsahdellut vuosien saatossa jopa yllättävänkin paljon isoja Eurojackpot- voittoja, sekä tietenkin myös perinteisen Loton isoista poteista ovat suomalaiset päässeet nauttimaan. Ovatko suomalaiset siis kovia ja ahkeria pelaamaan vai mistä tämä johtuu, että onni suosii suomalaisia isojen pottien osalta. Yksi syy voi toki löytyä pelaamisen helppoudesta. Nykyään lottoa sekä muuta ajanvietettä voi löytää kasinoilta ilman rekisteröitymistä. Näin lottoajan ei tarvitse siirtyä kotisohvalta yhtään mihinkään. Viikoittain monessa suomalaiskodissa jännitetään siis Lotto- sekä Eurojackpot-numeroita, ja myös joka viikko useat henkilöt pääsevät juhlimaan eri suuruisten summien voittoja.

Eurojackpotin huimat voitot

Väkilukuun suhteutettuna Suomessa pelataan eniten Eurojackpot-peliä, verrattuna muihin maihin, jotka ovat myös potin arvonnassa viikoittain mukana. Peliä pelataan 18 eri maassa ja Eurojackpotin päävoiton todennäköisyys on noin 1:95 miljoonaan. Näitä lukuja kun katsoo ja pohtii, voin vain todeta, että suomalaiset ovat kyllä olleet onnekkaita tämän pelin suhteen. Sinnikäs ja viikoittainen pelaaminen on siis tuottanut tulosta. Suomeen on pamahtanut Eurojackpotin päävoitto jopa 16 kertaa! Näistä kaksi on ollut jopa 90 miljoonan euron potteja, ja näin suuria summia on jaettu Eurojackpotin historiassa vain alle kymmenen kertaa.

Viisi Suomen suurinta Eurojackpot-voittoa

Ykkösenä listalta löytyy 91,2 miljoonan voitto joka pelattiin Siilinjärvellä. Suuri voittopotti napsahti 50 hengen porukalle syksyllä 2019. Pikkupaikkakunta sai siis kertaheitolla tukun uusia miljonäärejä.

Loimaalla pelattu ja voitettu 90 miljoonan euron Eurojackpot-voitto jäi ihmisten mieleen myös muutenkin kuin vain huiman summansa vuoksi. Helmikuussa 2018 lävähtänyt jättipotti odotti lunastamistaan aina toukokuuhun saakka. Kolmisen kuukautta odotettiin siis noutajaa tälle huimalle voittopotille.

Kolmantena listalta löytyy suurin yksittäisen suomalaisen voittama potti. 86,9 miljoonaa euroa voitettiin Tampereella vuonna 2017. Tietojen mukaan melkein 87 miljoonan euron arvoista voittotositetta säilytettiin keittiönkaapissa ja sillä oli jopa omat vahtivuoronsa, eikä sitä jätetty hetkeksikään ilman valvontaa.

Vuonna 2014 Espooseen osui Eurojackpotin täysosuma. Voittoisa rivi pelattiin Veikkauksen nettisivuilla ja onnekas pelaaja sai miljoonapotin suoraan tililleen. Tarkka tilille iloa tuomaan voittosumma oli huimat 61 170 767 euroa.

Listan viides sijaa menee myös Tampereelle, tai tarkemmin Akaalle jossa kymmenen hengen porukka kuittasi itselleen yli 57 miljoonan euron kokoisen potin vuonna 2014. Tampere voi siis kutsua itseään onnetarten suosikkikaupungiksi, mikäli on katsominen listaan mihin jättipotteja on vuosien varrella sadellut. Kannattaakohan siis jopa harkita muuttoa Tampereelle tai sen lähistöön, jos on Eurojackpot-voitto haaveissa.

Loton suurimmat voitot

Suomen perinteisen Loton kaikkien aikojen suurin voitto on ollut lähemmäs 16 miljoonaa euroa. Vaikka suurimman lottovoiton ennätys jää tietysti huimasti Eurojackpot- pelien ennätyksellisestä summista, se ei kuitenkaan ole hidastanut suomalaisten peli-intoa.

Suomen suurimmat Loton päävoitot ovat:

  1. 15,6 miljoonaa euroa, vuonna 2020
  2. 15,5 miljoonaa euroa, vuonna 2019
  3. 14,5 miljoonaa euroa, vuonna 2018

Tätä listaa katsellessa voisi toivoa, että myös vuonna 2021 Lotosta voisi olla odotettavissa mukavan kokoinen summa voitettavaksi ja ehkäpä sen joku myös itselleen nappaa tänäkin vuonna!

Veera hampilääkärissä

Veera

Veera pääsi viimein hammaslääkäriin ja paikka tietysti Espoossa sijaitseva LiVet. Hommasta tekee mielenkiintoisen se, että tänään oli tietysti kamalin ajokeli moneen vuoteen. No hampilääkärissä kaikki meni hyvin ja Veera sai kaluston kuntoon. Korjattavaa kyllä riittikin, mutta ikäisekseen Veeralla on purukalusto hyvässä kunnossa. Seuraavaksi sitten viedään viimein Eragon omaan operaatioonsa, joka on jo monta vuotta myöhässä.

Jatkossa on syytä muistaa pestä näiden otusten hampaat säännöllisesti, sillä sen verran ison loven tuo käynti budjettiin teki että hirvittää. Toivotaan, että se vähentää korjaustarpeita.