Messuilla

Käytiin vaimon kanssa sunnuntaina Helsingin Messukeskuksessa Lemmikki 2016 messuilla. Samaan aikaan keskuksessa oli muitakin messuja, kuten ELMA 2016, Outlet Expo, Metsämessut 2016 ja pari muutakin messua. Suuntasimme ensin yläkerran lemmikkimessuille ja sain heti muistuksen siitä, ettei paljon ihmisiä sisältävät tapahtumat ole minua varten. Vaikka halli on suuren suuri, tuntui ettei happi riitä eikä ilmassa leijunut kärynneiden karvojen lemu auttanut asiaa. Kierros osastolla jäi varsin lyhyeksi eteenkin kun kissanäyttely ei ollut järin yleisöystävälliseksi rakennettua mallia.

Onneksi alakerran halleissa tilanne ei ollut aivan yhtä paha ja pääsin ahdistuksestani eroon. Kiertelyn lomalla eksyimme Outlet Expon puolelle, mistä mukaan tarttui yhtä jos toistakin pientä sälää silmälasien puhdustuslitkusta varsin mielenkiintoiseen monitoimipannuun. Lisäksi vaimo löysi jonkun silikonipohjalla varustetun kulhon ja kestoleivinpaperia, joten eiköhän tässä taas jotain leipomisia ole tiedossa.

Lopuksi vielä vierailu ELMA maaseutumessuilla kurkkaamassa kaikkea maatilan eläimiin liittyvää ;) Hassua sinänsä että olisin etukäteen voinut kuvitella, että juuri tällä osastolla olisi enemmän niitä nenään käyviä tuoksuja kuin lemmikkimessuilla, mutta mitä vielä. Varsin mielyttävä kokemus päästä katselemaan varsin monenlaisia maatilan eläimiä lehmistä alpakoihin ja lampaista villaisiin kanoihin. Taisi siellä jokunen hevonenkin olla.

Kokonaisuutena varsin miellyttävä päivä pienestä ahdistuksesta huolimatta. Taisi tulla käveltyä melkoinen määrä kilometrejä hallista toiseen seikkaillessa. Olisi sitä voinut sunnuntaipäivänsä toisinkin viettää, lorvailemassa jossain Suomikasino sivustolla tai jotain muuta vastaavaa.