Ronin matka päättyi

RIP FI*Allikatin Roni 11.12.2019 – 23.09.2022

Ronin kunto illan aikana huononi ja ukko oli todella pahoinvoiva pitkin iltaa. Suunnilleen puoli kymmeneltä tuli oksennuksena ulos ilmeisesti kaikki VihtiVetin käynnillä saatu ruoka hyvin pahan hajuisena ja sen jälkeen Roniin vatsan piukeus helpotti hieman, mutta ukko oli edelleen hyvin kipeän oloinen pitkin yötä. Aamuyön tunteina muodostui päätös lähteä tänään vielä uudelleen lääkäriin toiveena hoitaa ongelman syytä eikä enää niinkään oireita.

Ronin kunto aamulla oli hieman parempi kuin yöllä, mutta ukon suoli ei ole vieläkään lähtenyt toimimaan, joten suuntaamme yöllisen suunnitelman mukaisesti vielä uudelleen lääkäriin tänään.

Tänään lääkäriksi valikoitui Eläinlääkäriasema HauMau. Täällä Ronin suolistoa oli tarkoitus huuhdella ja vatsaa tyhjentää. Ennen kuin näihin hoitotoimenpiteisiin edes päästiin, Roni rauhoitettiin ja laitettiin nesteytykseen. Röntgenkuvien oton aikana Ronini tilanne kriisiytyi. Roni alkoi voimakkaasti oksentamaan nestemäistä, hyvin voimakkaan hajuista suolen sisältöä ja veti nesteitä myös keuhkoihinsa. Ronille asetettiin mahaletku, jonka kautta vatsalaukkua saatiin tyhjennettyä. Roni sai myös lisähappea, sekä antibioottia ja nesteenpoistolääkitystä suonensisäisesti.

Kun Ronin vointi oli hieman stabiloitunut, otettiin uudet röntgenkuvat joissa nähtiin, että mahalaukku oli tyhjentynyt mutta että ohutsuoli oli hyvin kaasuinen ja laajentunut. Johtopäätöksenä voimakas epäily ohutsuolen vierasesineestä ja tukkeutumasta, joten hoitoa olisi jatkettava leikkauksella Espoon Eläinsairaalassa. Ronin tilanne piti kuitenkin saada vielä paremmin stabiloitua ennen kuin siirto oli mahdollista toteuttaa. Ronin kunto kuitenkin romahti, joten siirto Espooseen kävi mahdottomaksi. Tässä kohtaa alkoi myös olla hyvin todennäköistä, ettei edes leikkaus enää auttaisi Ronia.

Roni päästettiin sateenkaarisillalle suurempien kärsimysten välttämiseksi perjantaina 23.9.2022 klo 14:30. Suru on tässä kohtaa aivan musertava! Aivan liian aikaisin matkasi täällä päättyi!

Roni

Roni vietiin vielä Ruokavirastoon ruumiinavaukseen, jotta toivottavasti saamme vielä käsityksen siitä mitä oikein oli tapahtunut. Tuloksien odotteluun menee 1-3 kuukautta, minkä jälkeen asiaan toivottavasti saadaan varmuus.

Tagged , , , . Bookmark the permalink.

Haluatko sanoa jotain?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.