Lempi, sankarikissa

Lempi


Kaiken kiireen keskellä Lempi käväisi viime perjantaina ensimmäistä kertaa luovuttamassa verta Espoon Eläinsairaalassa. Käynnin aikana ilmeni, että sairaalassa oli jo apua kaipaava potilas odottamassa. Palkinnoksi luovuttamisesta Lempi sai kotiinvietäväksi ison säkillisen raksuja.

Taustaa:
Mira bongasi maaliskuussa Facebookissa Espoon Eläinsairaalan ilmoituksen, jossa haettiin verenluovuttajakissoja. Lempi täytti alustavat kriteerit (mm. ikä, paino), joten seuraavaksi oli edessä verenluovuttajan soveltuvuustutkimukset eli terveystarkastus verikokeineen, sydänultra sekä virtsa- ja ulostenäytteet. Edellä mainittujen tutkimusten tulosten perusteella Lempi todettiin terveeksi ja näin ollen hyväksyttiin verenluovuttajarekisteriin.

Verenluovutuksesta tehdyn kirjallisen sopimuksen mukaan omistaja sitoutuu viemään lemmikin verenluovutukseen vähintään kolmeen verenluovutukseen vuodessa, eli luovutusväli on normaalisti noin neljä kuukautta. Veripankin henkilökunta muistuttaa omistajaa seuraavan verenluovutuskerran lähestyessä.

Kaikki verenluovutukseen liittyvät terveystutkimukset ovat luonnollisesti omistajalle ilmaisia, ja näiden lisäksi verenkeräyksestä kissa saa kompensaationa mm. suosituksen mukaiset rokotukset, sisäloishäädöt ja punkkihäädön punkkikaudella.

Ensimmäisellä luovutuskerralla kävi ilmi, että verenluovuttajakissoja on jo löytynyt, mutta että lisääkin voisi rekisteriin ilmoittautua. Eli jos sinulla on kissa, joka voisi soveltua verenluovuttajaksi, suosittelemme ehdottomasti, että otat yhteyttä Espoon Eläinsairaalaan ja tarjoudut viemään kissasi soveltuvuustutkimuksiin.

Tagged , , , . Bookmark the permalink.

Haluatko sanoa jotain?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.