Voi perk…

Eilis iltana olin asentamassa kakkoskoneeseen uutta emolevyä, kun eteisestä kuului kissojen huutoa, sähinää ja murisemista. Hetki tämän jälkeen makuuhuoneen ovelle ryntäsi kaksi kissaa ilmitappelussa. Syylliset olivat Aku ja Veera. Koska kissoilla oli avoin tappelu menossa (Karvat pöllysivät ja toisia purtiin ja kynsittiin oikein kunnolla), päätin mennä väliin. Sain irrotettua riitapukarit, mutta samassa yhteydessä Veera sitten puraisi allekirjoittanutta sormeen sillä seurauksellä, että Veeran kulmahammas meni vasemman keskisormen läpi ilmeisesti luuhun asti (toivottavasti ei luu ole murtunut).

Sormi on tällä hetkellä suurinpiirtein isovarmaan paksuinen ja kipee kuin mikä. Odottelen parhaillaan lääkäriin pääsyä; Pitää ottaa Tetanus D rokote ja antibiootti kuuri puhumattakaan jonkin sortin kipulääkityksestä.
Lue lisää

Sissistä

En olekaan vähään aikaan kirjoittanut tänne mitään Sissin tilanteesta, joten pieni päivitys lienee paikallaan.

Sissin kilpirauhasarvot tippuivat taas alle minimirajan kun lääkitys nostettiin neljään tablettiin päivässä. Uusi ohje eläinlääkäriltä palautti lääkityksen takaisin kolmeen tablettiin päivässä, mutta nyt lääkettä annetaan tabletti kolmesti päivässä aikaisemman puolitoista tablettia aamuin illoin asemasta. Samassa rytäkässä selvisi, ettei Suomessa kaikesta huolimatta tehdä radiojodihoitoja ollenkaan, joten Sissin vaihtoehdoiksi palautuu jälleen kerran kilpirauhasen leikkaaminen.

Ongelma tilanteessa on se, että Sissin munuaisarvot (kreatiini) on koholla, eli ennen kuin voidaan edes harkita leikkausta pitää selvittää Sissin munuaisten tilanne. Mahdollisen leikkauksen jälkeen Sissi sitten saisi mahdollisesti lääkityksen kilpirauhasen vajaatoimintaan, mutta ymmärtääkseni tuo lääke on puhtaasti kilpirauhashormonia, joten se ei haittaisi elimistöä yhtä paljon kuin liikatoimintaan otettava lääke. Lääkityksen nosto ja arvojen ”aaltoilu” todennäköisesti johtuvat siitä, että Sissin elimistö kehittää immuniteettiä lääkettä vastaan ja ennen pitkää lääke ei enää pure ollenkaan. Siksi tuo leikkaus olisi suoritettava niin kauan kun Sissin arvot ovat hyväksyttävissä rajoissa.

Ongelmaton tuo leikkaus ei ole, sillä sitä ei kovinkaan monet eläinlääkärit ole tehneet. Mira soittaa tällä viikolla uudemman kerran tuonne yliopistolliseen pieneläinsairaalaan ja selvittää tarkemmin Sissin munuaisten tilannetta. Sen jälkeen sitten katsotaan miten leikkauksen suhteen edetään.

Helpohko voitto Matinkylästä

Muiden maalivahtien oltua enemmän tai vähemmän sairaana, allekirjoittanut sai torjuntavastuun LoSBin runkosarjan viimeiseen otteluun Matinkylän Salibandyklupia vastaan. Kummallakaan joukkueella ei ollut ottelussa enää mitään panosta LoSBin varmistettua lohkovoiton jo pari ottelua aiemmin, ja Matinkylä vastaavasti varmisti sarjassa pysymisen voitettuaan vieraissa PoRen lauantaina.

Ottelun ensimmäinen erä kirjattiin pöytäkirjaan vieraiden 0-3 johtolukemin. Toisessa erässä Matinkyllä pääsi hetkellisesti peliin mukaan kaventaen ensin 1-3 ja sitten 2-5 ja 3-5 ennen kuin LoSB lopullisesti karkasi tavoittamattomaan johtoon. Ottelussa kunnostautuivat erityisesti Marko Norrby (4+2) sekä Juuso Jolkkonen (3+3). Loppunumerot kirjattiin numeroin 3-13. Jäähyjä joukkueille jaettiin yhteensä pyöreät nolla kappaletta.