Eriskummallinen viikonloppu

Viikonlopun salibandyannos oli taas varsin merkillinen. Ensin lauantaina pistin digiboksin nauhoittamaan Suomen Cupin loppuottelun, koskapa omat sarjapelit olisivat samaan aikaan.

Sarjapeleissä sitten oma joukkue miltei tuplasi kauden pistesaaliin (eli voitimme ensimmäisen pelin, jolloin pisteet nousivat kolmesta viiteen). Toisessa pelissä saatiin sitten köniin, ja siten ”varmistimme” sarjasta putoamisen kauden päätteeksi. Ok, teoreettinen mahdollisuus vielä olisi olemassa, mutta sekään ei enää omissa käsissä – ja se teoriakin on niin kaukaa haettua, ettei sitä edes tarvitse haaveilla.

Kotiin päästyäni huomasin, ettei se digiboksi mitään peliä ollut nauhoittanut. Taaskaan. Takanele. No, sain kuitenkin kuulla Erän voittaneen mestaruuden, joten seuran edustusjoukkue tippui cupista mestarteille – ei huonosti siis.

Sunnuntaina sitten edustuksen peliä kuvaamaan, ja lohjalaiset innostuivat pelissä varsinaiseen maali-ilotteluun. Loppusummerin soidessa taululla seisoi lpoppulukemat 5-20, eli lohjalaiset pistivät 20-juhlavuoden kunniaksi 20 maalia FB Falcons:n verkkoon. Ei paha.

Chippien metsästys

Onpas muuten varsin työläs ja hankala projekti löytää hyvät chipit Mikan valmistuvaa pokeripöytää ajatellen. Netissä kun on tarjolla 12397598 erilaista chippejä myyvää sivustoa, ja jokaisella on oma valikoimansa (ok, aika monesta löytyy suunnilleen sama valikoima). Hinnat vaihtelevat aivan älyttömästi, eikä kuvien perusteella osaa chippien laadusta oikein sanoa mitään.

Pokeribuumin kasvaessa päivittäin alkaisi olla kysyntää fyysiselle kaupalle, jossa chippejä pääsisi helpommin hypistelemään ennen ostopäätöksen tekemistä. Niissä harvoissa paikoissa, missä chippejä fyysisesti myydään, ei niitä juurikaan pääse käpistelemään ennen ostopäätöksen tekemistä.

Toki netistä voi monestakin paikasta tilata näytekappaleita – mutta pidemmän päälle se tulee kalliiksi jo pelkästään postikuluista. Yhden tälläisen näytelähetyksen olen itsekin jo tilannut, ja se auttaa sopivien chippien löytämistä jonkin verran, mutta siltikin tämä on hankalaa. Näistäkin näytteistä paras chippi on tietysti sellainen, mitä netissäkin myydään ainoastaan kappaleittain (suunnilleen 0.70€ kappalehintaan, Arrrgh!).

Suositelkaas arvon lukijat hyviä paikkoja tai hyviä chippejä kohtuulliseen hintaan (kiitos ei mitään muovisia).

Naurettavaa touhua

On mennyt savukkeiden ostaminen vaikeaksi. Ei riitä, että askit piilotetaan näkyviltä, vaan nyt pitää sitten tietää ja vielä osata mongertaa haluamansa merkin oikea nimikin että saa haluamaansa merkkiä? Ei voi ostaa punaista mallua, vaan pitää ostaa Marlboro Full Flavor. Ja pilkuntarkalla tuulella oleva myyjä ei myy tuotetta edes lievästä ärräviasta kärsivälle kuluttajalle kun ei se marlboro äänny oikein?

Ja tällä ihan oikeastiko estetään nuorien tupakointia? Mietitäänpäs uudelleen. Tästä ei aiheudu mitään muuta kuin haittaa niille tavallisille kaupassa kävijöille joiden pitää odottaa kassalla kun tupakkaa ostava suurrikollinen keksii oikean nimen tupakkamerkilleen.

Ei jösses. Keskittyisivät nyt hyvänen aika johonkin vähän järkevämpään touhuun kuten vaikka estämään sen, ettei 7 kertaa rattijuopumuksesta tuomittu jätkä pääse kännissä rattiin tappamaan 11-vuotiaita suojatielle. Hemmetti, että pistää vihaks.