Sittenkin pelaamaan

 

Sohvalla loikoilua on tullut harrastettua jo sen verran monta vuotta, että nyt riitti. Paluu pelikentille on viimein tosiasia. Pienen arvonnan jälkeen päätin palata vanhaan kunnon Lohjan Salibandyyn, joskin sarjataso on hieman eri kuin edellisellä kerralla.

Toisin kuin edellisen paluuyrityksen kanssa, nyt päätin ostaa lisenssin samantien ettei taas käy niin että koko kausi menee empiessä lisenssiä loukkaantumisten välissä. Säbän ohella allekirjoittanut on aloittanut myös lentopallon harrastamisen, joten jonkinlaisen urheilukärpäsen puramasta täytyy olla kyse. Mitä seuraavaksi? Lenkille? Ei kai sentään…

Edustusjoukkueen osalta jatkan entiseen tapaan valokuvaajana…

LoSB jatkaa II-Divisioonassa myös ensi kaudella

Teemu Närhi maalaa

Lohjan Salibandy säilytti sarjapaikkansa lopulta suoraan otteluvoitoin 2-0. Kumpainenkin ottelu päättyi lohjalaisten kahden maalin voittoon; Ensin Kauniaisten Palloiluhallissa viime sunnuntaina 4-6 ja eilen Tennarissa 6-4. Sunnuntainen ottelu oli aluksi lohjalaisille kuin tervan juontia konsanaan. Peli ei tahtonut toimia ja ylivoimakin oli tehotonta. Kuin pisteenä iin päällä vastustaja pääsi avaamaan maalitilin alivoimalla. Tämäkään ei vielä herättänyt lohjalaisia vaan vastusta sai onnistua vielä kahdesti ennenkuin lohjalainen dieselmoottori yski itsensä käyntiin. Lohja tuli peliin mukaan kun Henri Uronen ja Eddy Sobott tekivät 38 sekunnissa maalin mieheen toisen erän loppupuoliskolla. Vaikka vastustaja kasvattikin johtoaan kolmannen erän alussa, ei sekään enää lannistanut lohjalaisia. Ensin Joona Mäenpää kavensi tilanteeksi 4-3 ja sitten vieraiden kaksiminuuttisen aikana lohjalaiset osuivat kahdesti. Illan kruunasi viimeisellä minuutilla Henri Uronen illan kolmannella osumallaan.

Karsinnan toinen ottelu Lohjalla oli vetänyt Tennarin täyteen yleisöä. Lohjalaisten peli oli vapautuneempaa kuin Kauniaisissa ja lohjalaiset saivatkin tällä kertaa avausosuman nimiinsä. Vastustaja pääsi kuitenkin tasoittamaan ylivoimalla ja siirtyi johtoon pari minuuttia myöhemmin. Minuutti edellisestä, ja oli vastustajan vuoro ottaa kaksiminuuttinen, mitä lohjalaiset eivät tällä kertaa jättäneet hyödyntämättä. Toisen erän alkuun kotijoukkue karkasi jo kahden maalin karkumatkalle, eikä erässä enempää maaleja nähtykään. Jäähyjä sen sijaan jaettiin molemmille joukkueille. Kotijoukkueelle kaksi ja vieraillekin yksi. Kolmannen erän alkuun vieraat kavensivat, mutta vain hetkeksi. Sitten vieraat sortuivat jäähyilemään kahdesti, mutta siitä huolimatta onnistuivat vielä kertaalleen alivoimalla tullen maalin päähän. Samaisen jäähyn aikana kuitenkin lohjalainen ylivoima onnistui palauttamaan johdon taas kahteen maaliin, eikä vieraat siitä enää toipuneet. Vieraiden nousuhaaveet karisivat kun kotijoukkue päätti kauden samoihin numeroihin kuin sunnuntaina Kauniaisissa pelatussa ottelussa. Kuvia tästä Lohjalla pelatusta ottelusta löytyy täältä.

Kaiken kaikkiaan kausi oli lohjalaisille hyvin vaikea. Välistä tuntui, ettei pelistä tule yhtään mitään, mutta onneksi pojat kuitenkin tekivät töitä ja säilyttivät sarjapaikkansa kakkosdivarissa myös ensi kaudelle. Seuraavaksi vuoroon tulee kolikkopelit ja kesäloma. Allekirjoittanut voikin nyt keskittyä olennaiseen, eli odottelemaan tulevan kesäliigakauden alkua. Sitä pääsee vanhakin taas pukemaan vermeet ylle ja pallojen eteen. Jos vanha sen vielä jaksaa loukkaantumatta niin miksei sitä voisi taas harkita pelaamista ensi kaudella taas ihan oikeassa joukkueessa ;-).

LoSB aloitti kauden jatkoaikatappiolla

Pisteet jäivät Raaseporiin

Miesten Edustusjoukkue avasi kauden tiukalla väännöllä paikallisvastustaja FBC Raseborg Knightsin vieraana. Lohjalaiset menivät ensimmäisessä erässä 0-3 johtoon, mutta toisen erän alussa Raaseporin ylpeys tuli tasoihin.

Tämän jälkeen maaleja tehtiin vuoron perään siten, että ensin lohjalaiset siirtyivät johtoon ja ritarit tasoittivat. Jatkoajalla sitten kotijoukkue iski ennen ennen lohjalaisia, joten pisteet jäivät sinne.

Eriskummallinen viikonloppu

Viikonlopun salibandyannos oli taas varsin merkillinen. Ensin lauantaina pistin digiboksin nauhoittamaan Suomen Cupin loppuottelun, koskapa omat sarjapelit olisivat samaan aikaan.

Sarjapeleissä sitten oma joukkue miltei tuplasi kauden pistesaaliin (eli voitimme ensimmäisen pelin, jolloin pisteet nousivat kolmesta viiteen). Toisessa pelissä saatiin sitten köniin, ja siten ”varmistimme” sarjasta putoamisen kauden päätteeksi. Ok, teoreettinen mahdollisuus vielä olisi olemassa, mutta sekään ei enää omissa käsissä – ja se teoriakin on niin kaukaa haettua, ettei sitä edes tarvitse haaveilla.

Kotiin päästyäni huomasin, ettei se digiboksi mitään peliä ollut nauhoittanut. Taaskaan. Takanele. No, sain kuitenkin kuulla Erän voittaneen mestaruuden, joten seuran edustusjoukkue tippui cupista mestarteille – ei huonosti siis.

Sunnuntaina sitten edustuksen peliä kuvaamaan, ja lohjalaiset innostuivat pelissä varsinaiseen maali-ilotteluun. Loppusummerin soidessa taululla seisoi lpoppulukemat 5-20, eli lohjalaiset pistivät 20-juhlavuoden kunniaksi 20 maalia FB Falcons:n verkkoon. Ei paha.