Joopa joo -päivä

On kuulemma taas Autoton päivä. Sen kyllä huomaa kun työmatka taittui Helsingissä ennätyksellisissä ruuhkissa jonottaen. Tuntui siltä, kuin jok’ikinen autonrämä olisi valjastettu työmatkaan tänä aamuna. Kuinka tyypillistä.

Autoton päivä kehottaa pohtimaan liikkumistottumuksia.

No, pohditaampa sitten…

Kulkisin bussilla jos…

  • Lippu ei maksaisi 200 euroa per lärvi kuukaudessa eteenkin kun meitä on kaksi matkustamassa.
  • Pääsisin istumaan bussissa ennen Kehä III:sta.
  • Kulkisi enemmän ”suoria linjoja” jotka eivät kiertäisi jokaisen pikkukylän kautta.
  • En tarvitsisi autoa työmaalla toimipaikkojen välillä liikkumiseen aina silloin tällöin.

Tottakai VOISIN kulkea bussillakin, mutta en viitsi kiduttaa itseäni. Sen sijaan ajan Dieseliä polttavalla autolla Opelilla… Kaasuauton ostaisin JOS ei maksaisi mansikoita ja JOS sen voisi tankata edes jossain lähistöllä.

Autohuolto venähti

Jussia viettäessäni Mika huomasi auton moottorista kilahduksen kun moottori sammutettiin. Konepellin avaamisen jälkeen havaittiin, että jäähdyttimen oikean reunan kiinnitys on irti, ja kumitassu jonka päällä jäähdytin istuu on kokonaan kateissa.

Arvelimme, että selviän tuon kumitassun korvaamisella, joten vein auton Olarin Länsiautoon pikahuoltoon. Huollossa vietetyn päivän päätteeksi sain tiedon, että jäähdyttimen oikean reunan alakulma on lohjennut (osa on muovia), eikä sitä voi korjata muutoin kuin vaihtamalla koko jäähdytin.

Uusi jäähdytin järjestyisi seuraavaksi päiväksi hintaan 350e + parin tunnin työt päälle. Lasku yli 500e siis. Pidin hintaa kovana, ja soiteltuani muutaman puhelun sain järjestymään edullisemman jäähdyttimen edullisemmalla huoltoliikkeellä asennettavaksi. Ainoa murhe olisi se, että liike on Tuusulassa.

No, vein auton keskiviikkoaamuna Tuusulaan tarkoituksena saada se samaisena iltana takaisin. Iltapäivällä huollosta kuitenkin soitettiin, ja sanottiin että sinne toimitettiin vääränlainen jäähdytin ja oikeanlainen saataisiin torstaiksi. Eipä siis vielä mitään huolta.

Torstaina kuitenkin sama toistui, ja sain puhelun siitä että olivat jälleen saaneet liikeeseen väärän jäähdyttimen. Pahoittelivat asiaa ja lupasivat, että tänään sitten saadaan oikeanlainen jäähdytin ”tavalla tai toisella” autoon kiinni. Odottelenkin jännittyneenä puhelua liikkeestä joskus tämän työpäivän aikana.

Eipä silti, on tässä ollut ihan mukava ajaa pari päivää linja-autolla töihin (en ole tullut pyörällä sen vuoksi, että joka päivänä on ollut tarkoitus saada auto ajettua takaisin kotiin).