Talvinakit alle

Ennusteiden mukaan Etelä-Suomessakin voi olla liukasta tänään ja viikonloppuna. Pienen harkinnan jälkeen päädyin eilen iltasella vaihtamaan talvirenkaat Suitsaan. Ennakointiin on syynsä, sillä ensi yönä on taas vuorossa lehden jakoa, joten jäätyneet tiet olisivat kesärenkaille kohtalokkaat.

Renkaiden vaihto ei ollut sitä mukavinta shittiä eilisessä jäätävässä vesisateessa, mutta tulipahan tehtyä kerrankin ajoissa. Enkäpä tästä voisi ottaa oppia tulevaisuudessa.

Rengastusta

Uudet talvirenkaat ovat tällä kertaa mallia nastarenkaat ja merkiltään Nokia Nordman+ (Hakkapeliitta 2). Tilasin renkaat eilen, ja saan ne kärryyn alle huomenissa. Tämän aamun keli osoitti hyvin, etten ole yhtään liian aikaisin liikenteessä, sillä tänään tiet olivat aamusella jo aivan jäässä yöpakkasten johdosta.

Kiitokset Mikalle rengasvinkistä.

Edit: Renkaat on nyt alla ja hyviltä vaikuttaa.

Talvirenkaita metsästämään

Vanhat talvirenkaat on sen verran heikossa hapessa, että tarvii hommata uudet. Muutaman edellisen auton talvirenkaat ovat olleet mallia kitka, joten arvelin vaihtelun vuoksi tällä kertaa kelpuuttaa nastarenkaat alle. Sopivia renkaita vanhoille vanteille etsiskellään…

  • Vianor: Nokian Hakkapeliitta 4, 89,30 € / kpl + 63,00 €.
    Yhteensä 420,20 €;
  • Rengasmaailma: Continental Winter Viking 2
    Yhteensä 404,00 €