Trombi vs. 013 3-2

Hallissa valehtelematta yli 40 astetta ja pelata pitäisi. Ei kovin herkkua, vaikka peli tiukkaa vääntöä olikin. 013 väsyi enemmän ja hävisi. Pitäisi kieltää tälläisissä oloissa pelaaminen.

Surullista sinänsä, ettei Arenacenter osannut mitoittaa hallin ilmastointia oikein, vaikka vanhassa hallissakin tämä samainen ongelma oli tullut tutuksi. Rahastahan se vaan on kiinni, luulisin.

MOV? vs. Kesäheterot 10-2

Illan ottelu oli käytännössä ohi heti alettuaan. Ensimmäinen erä taisi mennä 4-0 kotijoukkueelle, ellen väärin muista niin samoin meni toinen. Kolmannessa erässä vastustaja sai pari kaunistelevaa maalia, ettei tarvinnut allekirjoittaneelle sentään nollapeliä kirjoittaa vaikka peli kohtuullisen hyvin menikin.

Seuraavaksi sunnuntaina 013 peliin.

Rahareikä nimeltä Opel

Huollon vuoro. Ohjelmassa tällä kertaa 300000 km huollossa unohtunut jakopään vaihto, joten hyvissä ajoin oli huollon hinnakkuus tiedossa. Samaan syssyyn normaali 315000 km huolto joten koko operaatiolle hintaa 570 euron verran. Onneksi kuitenkin suhteellisen inhimillinen summa kun vertaa muutaman kaverin auton vastaavan operaation hintaan. Onneks tätä tarttee harrastaa vain 150000 km välein, kun on näitä muitakin hinnakkaita toimenpiteitä tulossa.

Illalla rentoutumaan MOV?:n peliin.

Iskareita ja pikavoittoja

Viime viikolla Opel sai alleen uudet takaiskarit. Vaihto tuli ajankohtaiseksi vasemman puoleisen takaiskarin hajottua muutama viikko takaperin. Hommasin Motonetistä TWR:n iskuvaimentimet, ja huomasin jälkikäteen saaneeni vielä mojovan alennuksen kun ilmeisesti kesäapulainen oli veloittanut vain toisen iskareista kassalla.

Tästä riemastuneena lähdettiin iskareita vaihtamaan Mikan pihalle, ja heti alettuamme havaittiin iskareiden olevan kiinni Torx-hylsyä vaativillä muttereilla. Yläpään kiinnitys E18 ja alapää E20 pultilla. No tietysti arsenaalista löytyi vain E18 ja pienempiä torx-hylsyjä, joten homma oli jätettävä kesken.

Seuraavana päivänä uusi yritys kun ensin Motonetistä oli haettu sopivat hylsyt. Tässä vaiheessa oli sitten edellispäivänä vielä ehjänä ollut oikean puolen takaiskari hajonnut.

Ilo ylimääräisestä alennuksesta jäi sekin lyhytaikaiseksi, kun torstaina posti kuljetti kotiin poliisilta muistutuksen siitä, että VT25:lla todella on kamerat, ja satasen nopeusrajoituksen muuttuminen ennen kameraa 80-alueeksi kannattaa huomata. Muistutus 98 km/h 80-alueella osoittautui 100 euron arvoiseksi. Tuleepahan muistettua.