2013 Ford Fiesta ST

Monien muiden autojen kanssa vuonna 2013 saapuva, Ford Fiesta ST:n täytyy olla hyvä. Fordin legendaarinen konepäälikkö, Richard Parry-Jonesilaa on mitä hän kutsuu 50 jaardin testiksi . Se minimimatka jonka hänen täytyy ajaa autolla päätelläkseen se on hintansa arvoinen. Tiedät Fiestan, tietysti, se on ollut Britannian parhaiten myyvä auto yhdeksän vuoden ajan ja tämä Mk6 versio on ollut Britannian ”bestseller” jokaisen neljän vuoden myynneissä. Ja jokaisessa yhtenä vuonna, Ford on luvannut ”souped-up” ST version – se jopa tuotti ST konseptin vuoden 2011 Frankfurtin autonäyttelylle. ST on aina myyty mild madras supermini jotka pitävät Fordin vindaloo RS versiota huonompina. ST:n suorituskysky ei ole niin säkenöibä tai sen jousitus niin yksimielinen, mutta sen ei myöskään pitäisi poimia huomattavia osia pankkitalletuksistasi. Perusmalli ST maksaa €19000. Raha ostaa sinulle 15mm matalamman jousituksen, jossa jäykistetty vääntö-palkin taakse ja uusi olka varten MacPherson joustintuet.

Sähköisesti avustettu ohjaus sisältää uuden ohjelman nopeammalla suhde telineellä, kaikki levyjarrut (ensimmäinen Fiestalle) ovat päivitetty halkaisijaltaan suuremmilla roottoreilla ja jarrusatula männät ja uusi tandem pääsylinteri ja tyynyt sunniteltu lisäämään palautetta polkimeen. Kun taas 2005 Fiesta ST oli 2,0 litrainen vapaasti hengittävä nelisylinetrinen mottori, uusi ST saa 1,6 litrainen EcoBoost turboahdettu yksikkö, ajo etupyörien kautta kuusivaihteinen käsivalintainen lähetyksen. Ohjaustehostin, melko hyvältä standardin Fiesta, on loistavasti viestinnällinen ja niin hyvä kuin se saa tämän aikakauden sähköisesti avusteinen järjestelmiä. Jos sen kilpailijat sinut on kasvanut ja nauttia teknologian ja ylellisyyttä sijaisina terävästi vastauksia, ST sanoo että on paljon aikaa on kasvaa, mutta hauskaa on rajallinen, joten napata se kun voit.

Artikkelin lähde

Jospa elämä kotona rauhoittuisi vähän

Eragon

Eragon kävi eilen eläinlääkärillä kastroitavana, eikä näin perheessämme ole enää yhtään kulkusilla varustettua kissaa. Viime aikojen touhut ovat kirvoittaneet ukon pitämään vähän turhankin tarkkaa huolta omasta reviiristään, joten toivottavasti tämän eilisen toimenpiteen jälkeen elämä kotona rauhoittuisi hieman.

Kaikkiaan Eragonille ehti ”uransa” aikana tulla kolme pentuetta, joskin kaksi on vielä mahdollisesti tulossa muutaman viikon kuluttua. Niistä lisää tarkemmin kunhan pennut syntyvät.

2014 Audi RS 7 U.S hinnoittelu julkistettu

Hinnoittelu täysin uudelle korkean suorituskyvyn 2014 Audi RS 7:lle – Kaikista tehokkain RS malli koskaan tarjottu Yhdysvalloissa. – alkaen €79000. RS 7 ruumiillistuma, esteettinen muotoilu, innovatiivinen tekniikka ja radalla testattu suorituskyky, debytoi 2013 North American International Auto Show:ssa Detroitissa ja oletetaan saapuvan Yhdysvaltojen näyttelytiloihin tänä syksynä.

Suuritehoinen Audi RS 7 liittyy laajentuvaan A7 mallistoon, joka on parannettu vuoden 2014 vuosimallista lisäämällä kokonaan uuden A7 TDI® clean diesel model, lisäksi A7 3.0T ja S7 4.0T variantteja. Audi RS 7 on varustettu twin-turbo 4,0 TFSI V8.moottori tuottaa hämmästyttävän 560hv ja 516 lb-ft vääntömomentin. Käynnistyksestä 0-100 km/h vain 3.7 sekunnissa, RS 7 huippunopeus radalla on 280 km/h. Pienillä ja keskisuurilla kuormilla ja kierrosluvuilla – sen innovaativisella cylinder on demand tekniikalla – RS 7 deaktivoi sylinterit 2, 3, 5 ja 8 sulkemalla näiden venttiilit sähkömekaanisten toimilaitteiden avulla. 4.0 TFSI kulkee nelisylinteri-tilassa, joka tarjoaa jopa 15% paremman polttoaineen kulutuksen, kun aktiiviset moottorin kiinnikkeet kumoaa muutokset tärinässä 8 ja 4 sylinteri tilassa.

Sarja muotoilu yksityiskohtia antavat RS 7:lle dynaamisen terävyyden sen virtaavaan coupe muotoiluun. Saatavana standardina, matte alumiinissa tai hiili muotoilulla, RS 7 ominaisuuksiin kuuluu selvästi erottuvat puskurit, Audi singleframe® säleikkö alumiini mattena tai kiiltävän mustana, hunajakenno säleikkö insertit ja lämmitetty, automaattinen himmennys ja teho-taitto ulkopeilit. RS 7:n sisusta huokuu urheilullisuutta ja voimaa sen kolmipuolaisella rei’itetyllä monitoimi sport ratin kontrasti ompelulla ja RS 7 tunnuksella, urheilu paikat Valcona nahassa hunajakennon tikkauksella, ja RS-erityiset nupit ja kahvat. Audi RS 7 alkaa Prestige varustetasolla, joka tarjoaa lukisia teknologisia ominaisuuksia kuten uraauurtava Audi MMI ® touch käsialan tunnistuksella. Katsotaan mitä Audi tarjoaa ensi vuonna.

Lähde: www.AutoIhinvaraOsat.fi