Lisäys kameralaukkuun

Vanha Canon EOS 350D on palvellut pitkään ja hyvin. Nyt kuitenkin tuli tilaisuus vaihtaa asetetta järeämpään, joten tartuin tilaisuuteen. Seuraavaksi pitäisi sitten kiireen vilkkaan haalia järeämpi muistikortti ja pari kiloa lasitavaraa :)

Ensimmäisenä joulupukin toivelistalla on kuitenkin laite, joka tuo valoa kansalle:

WordPress 3.8 “Parker”

Sivuston moottorina käytetty WordPress sai eilen melko hyvännäköisen ”facelift” päivityksen. Ylläpitopuoli on pistetty uuteen uskoon, eivätkä uudistukset todellakaan ole sieltä huonommasta päästä. Sivuston ylläpitämiseen tuli taas uutta potkua oikein roppakaupalla.

Lisätietoja tästä päivityksestä (englanniksi) löytyy täältä, ja muista tulossa olevista uudistuksista puolestaan voi lukea täältä.

Langattomuuden toinen potenssi

Sain vihdoin ja viimein otettua itseäni niskasta kiinni, ja vanha Netwjork lensi romukoppaan. Tilalle kodin langatonta verkkoa hoitamaan saapui Asus RT-N56U. Vanhaa verkkolaitetta sai harva se päivä olla käynnistämässä uudelleen, eikä se nopeuskaan kovin kaksinen ollut.

Ensimmäistä kertaa laite ei myöskään ole edes ruma. Lienee jotain palkittua designia, vaikka se onkin itselle melko merkityksetön sivuseikka. Laite tukee 2.4 GHz ja 5 GHz taajuuksia samanaikaisesti ja mahdollistaa huippunopean langattoman tiedonsiirron häiriöttömästi. Reititin sisältää myös kaksi USB-porttia, joiden avulla tulostimen, 3G/4G -mokkulan tai ulkoisen kiintolevyn jakaminen onnistuu näppärästi kodin kaikkien tietokoneiden kesken.

Ominaisuudet:

WLAN: 802.11a/b/g/n 300 Mbps maks.
Antennit: 2 x 2.4 GHz 3.8 dBi ja 3 x 5 GHz 5.1 dBi
Liitännät: WAN x 1, LAN x 4 RJ-45 10/100/1000 Base T, USB 2.0 x 2
Salaus: 64/128-bit WEP, WPA-PSK, WPA2-PSK, WPA-Enterprise, WPA2-Enterprise, WPS (Wi-Fi Protected Setup)
Muisti: 8 MB flash ja 128 MB RAM
Muut ominaisuudet: QoS, DHCP-palvelin, selainpohjainen hallinta, ohjelmisto päivitettävissä
Palomuuri: NAT ja SPI
Suodatus: portti, IP-paketti, URL, MAC-osoite
IPv6 & IPTV tuki
DLNA sertifioitu
Koko: 172 x 145 x 60 mm
Paino: 330 g

Vuoden salibandyteko?

Puskista tuli tieto uudesta salibandytilastopalvelusta. Sivuston taustalla on mies ÅIF:n maalilta – Fredrik Hollsten. Ja palvelu on uskomattoman hieno… Nimittäin erikoisuutena tässä on se, että pojot.fi palvelu kykenee näyttämään tilastot paremmin kuin SSBL:n oma palvelu. Monessa ottelussa SSBL:n sivu näyttää maalivahtien torjunnoiksi pyöreät nollat kun taas Pojot.fi näyttää torjunnat oikein. Ero selittynee datan käsittelyn erosta… Jokatapauksessa tässä on ehdottomasti vuoden salibandyteko jos allekirjoittaneelta kysytään.

Hitto, olispa toi tullut mieleen itselle ;)