Vuoden salibandyteko?

Puskista tuli tieto uudesta salibandytilastopalvelusta. Sivuston taustalla on mies ÅIF:n maalilta – Fredrik Hollsten. Ja palvelu on uskomattoman hieno… Nimittäin erikoisuutena tässä on se, että pojot.fi palvelu kykenee näyttämään tilastot paremmin kuin SSBL:n oma palvelu. Monessa ottelussa SSBL:n sivu näyttää maalivahtien torjunnoiksi pyöreät nollat kun taas Pojot.fi näyttää torjunnat oikein. Ero selittynee datan käsittelyn erosta… Jokatapauksessa tässä on ehdottomasti vuoden salibandyteko jos allekirjoittaneelta kysytään.

Hitto, olispa toi tullut mieleen itselle ;)

LoSB murskavoittoon ÅIF:sta

Jolkkonen synkentää ÅIF maalivahdin iltaa entisestään.

 

Allekirjoittanut pääsi kerrankin ajoissa ottelupaikalle, kun olin merkinnyt ottelun kalenteriini alkavaksi kello 18.00. Kiiruhdin paikoille hyvissä ajoin kuullakseni ottelun alkavan vasta kello 19.00. No, olinpahan ajoissa ja pystyin saamaan tehtävät hyvälle mallille poikkeuksellisen aikaisessa vaiheessa, joten pääsin tutustumaan tarkemmin Paavon teippaustaitoihinkin. Hyvä niin.

Ottelu alkoi tällä kaudella epälohjalaiseen tyyliin vastustajan salamamaalilla. Kello ehti pyörähtää vaivaiset 35 sekuntia kun pallo kaivettiin ensimmäisen kerran lohjalaismaalista. Tasoitusta saatiin odottaa kahdeksan täyttä minuuttia, ja pelissä hattutenmpun tehnyt Pertti Pekki siirti kotihoukkueen ylivoimalla 2-1 johtoon 15 pelatun minuutin kohdalla. Erätauolle siis kotijoukkueen 2-1 johdossa.

Toisessa erässä vieraat aloittivat taas nopeasti, ja tällä kertaa jo 18 sekunnin pelin jälkeen tilanne oli 2-2. Lohjalaiset taisivat vielä kömpiä kentälle kun vastustaja oli jo maalinteossa. Vieraat pitivät erän alkua paremmin hallussa ja lohjalaiset joutuivat rikkomaan jäähyn arvoisesti. Sipoolaisten pelätty ylivoima ei erehtynyt, ja vieraat menivät 2-3 johtoon ajassa 24.15. Lohjan tasoitus tuli pari minuuttia myöhemmin illan komeimmalla osumalla, kun Pekki laukoi illan toisen osumansa miltei omasta päädystä Laukkarisen tehdessä loistavan maskin vastustajan maalivahdille.

Minuutti edellisestä ja vastustaja joutui jäähyilemään. Lohjalaisten ylivoima ei kuitenkaan saanut hyvistä yrityksistä huolimatta palloa verkkoon, joten peliä jatkettiin 3-3 tasatilanteessa aina 35. peliminuutille asti, jolloin vierailijoille koitti lievä musta momentti. Lohjalaiset nakuttivat vajaassa kahdessa minuutissa kolme maalia, vastustajan kyetessä ainoastaan yhteen (3-4 johto-osuma). Erätauolle siis kotijoukkueen 6-4 johdossa.

Kolmannen erän alun lohjalaiset aloittivat edellisiä eriä paremmin, ja ottelun voittomaaliksi muodostunut 7-4 osuma näki päivänvalon ajassa 40:48. Pari minuuttia tästä, ja verkot helisivät jälleen vieraiden päädyssä. Tässä vaiheesas ÅIF otti aikalisän, joka ei kuitenkaan muuttanut mitään. Ajassa 44:56 tilanteeksi 9-4, ja vierailijoiden maalivahti vaihtoon.

Maalivahdin vaihtaminen ei heti parantanut ÅIF:n otteita, ja Pekki pääsi kruunaamaan hattutemppunsa ajassa 47:52 ylivoimalla. Tästä ÅIF innostui vielä kerran taistelemaan sarjapisteistään ja sai parannettua peliään hieman. Viiteen minuuttiin vieraat maalasivat kahdesti, ja tilanne 10-6. Kirin innostamana vieraat ottivat vielä maalivahtinsakin pois ja hakivat vimmatusti lisäosumia. Juuso Jolkkonen oli eri mieltä ja pisti pallon tyhjiin lopettaen vieraiden pyristelyt. Kun Sampsa Stigell maalasi vielä kertaalleen, voitiin ottelun loppunumeroiksi merkkauttaa kotijoukkueen 12-6 voitto. Eniromaista!

Maalissa Ilari pelasi fantastisesti ottaen lukuisia game-savereita saaden yleisön kohahtamaan ihailusta. Ile palkittiin oikeutestusti ottelun parhaana lohjalaisena.

Kohta se alkaa…

Nimittäin salibandykausi 2010-2011. Tuleva vuosi onkin allekirjoittaneelle monella tapaa hyvin mielenkiintoinen, sillä vientiä riittää moneen eri kohteeseen.

Päätoimena Lohjan Salibandyn edustusjoukkueen huolto- ja valokuvaustehtävät. LoSB nousi viime kauden päätteeksi takaisin I-Divisioonaan ja sai osakseen joutua (vai päästä?) lähsilohkoon vastustajinaan Tampereen Ilves, Forssan Suupparit, Uusikaarlepyyn Blue Fox, FBC Turku, Uudenkaupungin Salibandy, Vaasan Woodcutters, Espoon Westend Indians, Helsingin M-Team ja SB Vantaa. Mielenkiintoisena lisämausteena tulevalla kaudella on myös toisen lohkon joukkueiden kohtaaminen kertaalleen. Sieltä vastaan marssii Porvoon Salibandyseura, Lahden Sbandy, Haukiputaan Kellon Lyönti, Sipoon ÅIF, Keravan Kaneetti, Kajaanin Papas, Lappeenrannan NST, Oulun Luistinseura, Helsingin Erä Akatemia sekä Jyväskylän FC Vaajakoski.

Spekuloinnit sarjasta löytyy ainakin Ilvekseltä, Inkkareilta, Lajiniiloilta ja Hannukselaltakin.

Omat pelilliset edesottamukset suoritan Lohjan Salibandyn kakkosjoukkueessa kolmosdivaria tahkoten. Vastassa ovat Espoon EDT, Espoon FC Casey Ryback, Espoon SBS Pandat, Hangon Hyrksyt, Karjaan FBC Elit, Kirkkonummen PoRe, Lohjan Hiki, Tammisaaren Norra Tenala HF ja Vihdin Salisudet. VSS ja FBC Elit ovatkin viimekaudelta II-Divisioonasta tuttuja joukkueita, joten aivan umpimetsään ei tarvitse allekirjoittaneenkaan tarpoa. Onhan toki ”uusi joukkue” täynnä vanhoja pelikavereita LoSB Edustuksen ajoilta.

Lisäksi peliaikaa tippunee myös Ikämiehissä. Kun tähän vielä lisää LoSBin verkkosivujen ylläpidon ja muutamat muut salibandyaiheiset tehtävät, ei tekemisen puutetta tulevalla kaudella tule olemaan. Ja vaimo tykkää…