Maakaasun verotus nousemassa?

Meinasi aamukahvit mennä taas väärään kurkkuun, kun YLE:n uutisikkuna kertoi hallituksen esityksestä nostaa maakaasun verotus lähes viisinkertaiseksi. YLE:n artikkeli aiheesta löytyy täältä.

Taitaa Gasum ja me maakaasulla taloamme (tai taloyhtiötä) lämmittävät olla melkoisessa kusessa veronkorotuksen toteutuessa. Lisäpotkua soppaan tuo se, että esim Helsingissä Helsingin Energia tuottaa kaukolämpönsä juurikin maakaasulla, mikä saattaa synkistää muutaman Helsinkiläisen mielen kaukolämpölaskua tutkiessaan.

Milloinkohan hallitus keksii alkaa verottamaan aurinkoenergiaa käyttäviä ? *tun pellet, tana kele.

Kiireitä (taas)

Viikonloppu sujahti taas ohi ennenkuin ehti kissaa sanoa. Perjantaina oli Salibandytreenit, lauantaina taloyhtiön pihatalkoot aamuöisen työvuoron lisäksi ja sunnuntaina sitten käytiin katsastamassa yhtä omakotitaloa tässä lähistöltä (ei, emme varsinaisesti ole aikeissa vaihtaa kämppää). Sitten sitä jo huomasikin, että piti lähteä töihin uuteen työviikkon… puuh. Aika tuntuu lentävän siivillä taas… Kohta on syksy ja talvi ja sitten aika taas pysähtyy!?
Lue lisää

Taloyhtiössä lämmityksen vaihto

Siihen meni lähes vuosi, mutta viimeinkin taloyhtiön lämmitys saatiin eilen vaihdettua öljystä maakaasuun. Sen lisäksi, että tämä lämmitysmuoto on öljyä ympäristöystävällisempi, se on myös helpompi ja edullisempi vaihtoehto. Enää ei tarvitse herätä aamulla kylmään asuntoon kun öljy on päässyt yön aikana loppumaan salakavalasti. Enää ei tarvitse kuunnella säiliörekan kurvailua ikkunan alla. Se, onko tästä lopulta taloudellista hyötyä jää sitten nähtäväksi. Toivottavasti on.