Obelix kotiutui

Reilun parin viikon visiitti pajalle on tältä erää takana. Obelix kotiutui toimivana, ja lompakosta hävisi huoltoliikkeelle 900 euroa. Huomattavasti vähemmän, mitä olin pelännyt. Opelissa on nyt uusi parempi öljypumppu ja varmuuden vuoksi vaihdettiin myös jakopään hihna, joka oli öljypumpun hajoamisesta ottanut siipeensä. Onneksi mitään tämän pahempaa ei tällä kertaa sattunut.

Jään odottelemaan sitä seuraavaa kossahdusta…

Ottopojat vs. MOV? 6-11

Kilpasarjan kesäliigan viimeinen peli ei ollut vailla panosta. Tasurilla varmistaisimme lohkovoiton riippumatta M-Team 3:n pelin tuloksesta. Ottelu lähti liikkeelle vantaalaisittain erittäin huonosti, kun vastustaja päästettiin heti kärkeen kolmen maalin johtoon, joista yksi varsin eriskummallisen rankkarin siivittämänä. Enpä vähään aikaan ole nähnyt rankkaria, jossa palloa viedään liki joka harhautuksessa taaksepäin selkeästi, mutta tuomari ei siitä ollut moksiskaan.

No, vantaalaiset heräilivät pikkuhiljaa, ja maali kerrallaan kirittiin vastustajan johtoa kiinni. Lopulta rinnalle ja ohi, eikä perinteinen kymmenen tehtyä jäänyt tällä kertaa haaveeksi.

Lopputulokseksi 6-11, lohkovoitto ja hyvä mieli. Kiitos ja näkemiin.

Ohiveto vs. MOV? 4-4

Tilanne ennen ottelua oli se, että voitolla vantaalaiset varmistaisivat jo tässä kauden toiseksi viimeisessä pelissä lohkovoiton. Toiveeksi tämä jäi, sillä vantaalaisten peli oli jotain aivan kamalaa katsottavaa. Paikoista ei saatu sisään normaalia kymmentä maalia, vaan vastapuolen veska ylsi paraatipelastukseen toisensa perään.

Vantaalaiset johtivat ottelua toisen erän jälkeen turvallisen tuntuisesti jo 3-1, mutta Ohiveto korjasi parilla nopealla maalilla tilanteeksi 3-3. Vantaalaiset siirtyivät vielä kertaalleen johtoon, mutta Ohiveto kuittasi 15 sekuntia ennen ottelun päättymistä.

Oma työskentely maalilla oli kohtalaista, mutta viimeinen maali jäi harmittamaan oltuaan etukulmasta pujahtanut tuikkaus. Muut maalit tehtiin takatolpalta tyhjiin -periaatteella.

Viimeiseen otteluun jää näin panosta, sillä M-Team 3 hengittää vain pisteen päässä lohkon kakkosena. Voitettuaan molemmat kohtaamiset vantaalaiset menevät lohkovoittoon mikäli pistekin viimeisestä pelistä saadaan ansaittua. Jännäksi menee.

Päivitystä Opelin tilanteeseen

Opelix on siis edelleen pajalla, josta hetki takaperin soitettiin. Opelini vuosimallissa on ollut kolmea erilaista öljypumppua, joista surkein (eli juurikin se mikä minun autossa on… tietysti) on sellasta herkästi hajoavaa sorttia, ja sen valmistus ja varaosat yms. on lopetettu.

Tilalle on otettava parempi malli, joka sitten maksaa 130 euroa enenmmän kuin tuo lumppupumppu, mutta ompahan ainakin sitten toimiva, tai pitäisi ainakin olla.

Pajalla olemiseen tämä toki tuo taas pari päivää lisää aikaa, kun tuo parempi pumppu tilataan Ruotsista. Nähtäväksi sitten jää mikä todellinen tuntimäärä autoon uppoaa, koska olettaisin poikien jo tässä vaiheessa tehneen melkoisen tuntimäärän tuon lumpun kanssa, joten uuteen vaihtaminen vienee taas muutaman tunnin lisää.

Alkaa nuo euron kuvat taas vilisemään silmissä, puuh.