Kakkonen varmisti sarjapaikan

Kuva ottelusta LoSB II vs MaSu

Kakkonen asteli kauden toiseksi viimeiseen turnaukseen tilanteessa, missä kaikki oli vielä auki. Sarjajohtaja neljän pisteen päässä, ja lohkojumbokin vain seitsemän pisteen päässä takana. Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui FC Ryback, joka edellisessä kohtaamisessa nöyrtyi lohjalaisten edessä selkein 8-1 numeroin. Tästä tai jostain muusta selittämättömästä syystä johtuen lohjalaiset lähtivät avausotteluun takki auki kuin alkon ovi perjantaina. Ryback ei ihmetellyt, vaan pisti palloa maaliin puolustavan joukkueen lähinnä ihmetellessä maailman menoa.

Alén maalissa koppasi muutaman huikean seivin, mutta vastapainona päästi pari helpohkoa vetoa sisään. Vastustaja lähinnä pisti pallon tyhjiin takakulmalta tai riparista. Lopputulos Rybackille 8-5. Lohjalaisten maaleista vastasivat Norrby, Mäkinen, Hiltunen kahdesti sekä juniorivahvistus Lesch.

Toista ottelua jouduttiin odottelemaan kolme tuntia, joten joukkue ehti hyvin palautua edellisen ottelun nöyryytyksestä. Vastaan asettui sarjajohtaja Hangon Hyrskyt, joka edellisessä kohtaamisessa oli voittanut lohjalaiset 9-5.

Hankolaiset lähtivät varsin passiivisella taktiikalla otteluun, joten varsin kapealla rosterilla liikkeellä ollut LoSB jaksoi hyvin pelissä mukana. Janne Sundberg aloitti maalinteon Tuomas Hiltusen syöttäessä, ja viisi minuuttia myöhemmin Santtu Peuhkuri Miikka Rantasen syötöstä. Hukkasipa LoSB ensimmäisessä erässä vielä rankkarinkin, kun Santtu ampui hiuksen hienosti maalikehikon ulkopuolelle. Seurannut ylivoima ei tuoniut lisämaaleja, joten erä lohjalaisille puhtaasti 2-0.

Odotin toiseen erään hullunkiilto silmissä päälle hyökkäävää hankolaisarmeijaa, mutta mitä vielä. Sama passiivinen asenne jatkui, ja lohjalaisille annettiin mahdollisuus jaksaa menossa mukana. Erä 0-0.

Kolmanteen erään hankolaiset lisäsivät karvaustaan hieman, mutta varsin maltillista se edelleen oli. Erän alussa hankolaiset onnistuivat viimein poikkisyötöstä takakulmalle ja siitä allekirjoittaneen jalan yli, Lohjalaiset eivät tilanteeseen tyytyneet, vaan kuittasivat vajaassa minuutissa eron takaisin kahteen maaliin Teemu Lesch tekijänä ja Tuomasi Hiltunen jälleen syöttäjänä. Hankolaisille tarjottiin mahdollisuutta ylivoimalla, kun allekirjoittaneen avaus Tuomas Hiltuselle jäi hieman voimattomaksi, ja Hiltunen joutui torppaamaan puolustajan irti pallosta kahden minuutin arvoisesti. Ylivoima tuotti tulosta, ja lohjalaisten johto kaventui yhteen maaliin. Ei mennyt kuitenkaan kuin pari minuuttia, ja lohjalisille tarjoiltiin ottelun toista rangaistuslaukausta. Tällä kertaa ampumaan kokenut Marko Norrby, eikä Make tälläisestä paikasta erehdy. Ero taas kahteen maaliin.

Enepää maaleja ei hankolaisten loppurynnistyksestä huolimatta nähty, joten pisteet ja sarjapaikan varmistus lohjalaisille maalein 4-2.

Kakkonen jäi pisteittä

Kakkosjoukkueen edesottamukset Espoon turnauksessa eivät kartuttaneet pistesaalista. Ensimmäisessä pelissä Vihdin Salisusia vastaan nähtiin hyvin epäsalibandymäinen lopputulos, kun vastustajan ensimmäisen erän alussa saama helpoko maali jäi ottelun ainoaksi. Pisteet Vihtiin tuloksella 0-1. Allekirjoittanut maalissa. Peli oli maalivahdin näkövinkkelistä hyvin vaikea, kun vetoja tuli koko ottelussa ehkä tusinan verran. Onneksi vastustajan vedot eivät olleet kovin kummoisia. Vastutajan maalissa Timo Ketonen otti kaikki lohjalaisyritykset varmuudella kopeiksi, joten tyytyminen oli maalisarakkeen nollalukemaan. Tämä siitä huolimatta, että lohjalaiset saivat yrittää maalintekoa kuudella kolmea vastaan reilun puolen minuutin ajan.

Toisessa pelissä vastassa PoRe ja maaliin asteli vuorostaan Petri Alén. Vastustaja aloitti lohjalaisia paremmin naputtaen reiluun kolmeen minuuttiin kolme maalia. Lohjalaiset saivat kuitenkin maalitiln auki, ja erätauolle 1-3 lukemissa. Toisen erän alkupuolella vastustaja meni jo 1-4 johtoon, mikä riitti maalissa aloittaneelle Allulle. Allekirjoittanut maaliin, ja ei aikaakaan kun tilanne oli jo 1-5. Lohjalaiset kavensivat taas erän lopulla, ja erätauolle 2-5 lukemissa. Komannen erän alkuun vastaja karkasi uudemman kerran nejän maalin karkumatkalle allekirjoittaneen HPV-Bandy aikaisen joukkuetoverin Pekka Parkkalin maalilla. Lohjalaiset piristyivät hieman, ja Värrin ja Hiltusen maaleilla tultiin jo kahden maalin päähän, mutta siihen se takaa-ajo sitten päättyikin. Viimeisen maalin vastustaja teki tyhjiin kolme sekuntia ennen loppusummeria lopputuloksen ollessa siis 4-7.

Paremminkin olisi voinut mennä.

Kakkoselle täydet pisteet

Hiltsikin oli tänään iskussa. Kuva ottelusta VSS vs LoSB II.

Lohjan Salibandyn miesten kakkosjoukkue käväisi Hangossa hakemassa kaikki neljä tarjolla ollutta sarjapistettä kaatamalla ensin rakkaan paikallisvastustaja Lohen 8-5, ja FC Rybackin hieman selkeämmin 8-1. Ensimmäisessä pelissä maalinteosta vastasi lähes yksinomaan Tommi Tukiainen tehden neljä häkkiä, ja vastaavasti toisessa pelissä saman maalimäärän sai Tuomas Hiltunen. Allekirjoittanutkin sai avattua kauden pistetilin syöttämällä Tomi Mahkosen tekemän 8-1 maalin jälkimmäisessä pelissä.

Lähes täydellisen salibandy päivän kruunasi reissu katsomaan kun Espoon Oilers kaatoi kotonaan Tapanilan Erän lukemin 5-4. Nyt kun vielä napsahtaisi se seitsemän oikein illan lotossa, voisi jo alkaa puhua kaiken kaikkiaan täydellisestä päivästä.

Edit: Nojuu, ei ollut kuin kolme oikein, joten pyh.

Kakkonen Tammisaaressa

Kuva ottelusta LoSB II vs. VSS

Tammisaaren vuoro turnauskalenterissa, ja matkaan jouduttiin lähtemään ilman toista maalivahtia Petri Alénin oltua estynyt lähtemästä mukaan. Kapteeni Mahkonen toipui vielä silmäleikkauksesta, joten hieman vajaalla miehityksellä oltiin liikkeellä. Onneksi jostain naftaliinista saatiin kaivettua Tommi Tukiainen matkaan mukaan, ja ehtipä Timo Värrikin vielä ensimmäiseen otteluun.

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asteli Hangon Hyrskyt. Allekirjoittaneen otteet maalissa jättivät hieman toivon varaa suorienkin vetojen pyyhältäessä käsien lomitse verkon perukoille. Joukkue kokonaisuutena tuntui olevan vielä hieman kohmeessa, vaikka Hiltunen maalinteon aloittikin Tukiaisen syötöstä pelikellon näyttäessaä 01:03. Vastustajien tasoitusta ei tarvinnut odottaa kahta minuuttia kauempaa, jonka jälkeen Hämäläinen riitsi lohjalaiset viimeisen kerran ottlelussa johtoon Norrbyn syötöstä ajassa 03:44. Vastustaja teki erään vielä pari reppua lisää, joten erätauolle tilanteessa 3-2. Vastustaja teki toisen erän puolivälissä pari häkkiä lisää kasvattaen johdon jo 5-2. Hiltunen pamautti vielä ylivoimalla ajassa 27:31 Tukiaisen syötöstä toivon kipinää lohjalaisleiriin, mutta vastustaja kuittasi puolitoista minuuttia myöhemmin. Lappalaisen Eki piti eron kurottavissa 6-4 osumallaan ajassa 29:00. Kolmas erä meni kuitenkin selkeästi vastustajalle heidän tehtyä pariin minuuttiin kolme maalia lisää. Backman kaunisteli loppunumeroiksi ylivoimalla 9-5 Värrin syötöstä.

Toisessa ottelussa sarjassa voittamaton NTH. Lohjalaiset vielä ensimmäisestä ottelusta sisuuntuneina sopivassa pelivireessä, vaikka Timo Värri joutuikin poistumaan peliareenalta, eikä lisävahvistuksia ollut tulossa. Maalinteon aloitti Janne Mäkinen Tommi Tukiaisen syötöstä ajassa 02:52. Vastustaja kuittasi vielä tämän vajaata minuuttia myöhemmin, mutta sen jälkeen alkoi tapahtua. Ensin 05:53 Tuomas Hiltunen täräytti rankkarista 2-1, Marko Norrby Tukiaisen syötöstä 3-1 ja Hiltunen Tomi Backmanin syötöstä 4-1, eikä pelikellossa ollut vasta kuin 07:34. Vastustajan toinen maali ajassa 09:28 ei pahemmin lohjalaisia hetkauttanut, vaan erään tehtiin vielä kolme häkkiä lisää. Ensin Mäkisen Janne Hiltusen syötöstä, Åström loistavalla yksilösuorituksella ja Hämäläisen Henri Marko Norrbyn syötöstää. Tilanne erätauolle mentäessä 7-2 ja melko hyvä fiilis. Toisen erön alkuun vastustaja kavensi neljännellä minuutilla, mutta kun viidennellä minuutilla heille tuomittu rankkari kimposi allekirjoittaneen jalasta katsomoon, eikä ylivoimakaan tuottanut tulosta, jäi kiriminen alkutekijöihinsä. Toinenkaan ylivoima ei antanut vastaustajalle helpostusta. Kolmannen erän alussa vastustajalle tarjottiin ensin kylmää suihkua Hämäläisen maalatessa 8-3 Norrbyn syötöstä ajassa 33:07. ja heti perään tarjottiin ylivoimaa meni vastustajan pasmat lopullisesti sekaisin. Pari seuraavaa jäähyä heille. Ja vaikka vastustaja sai vielä kaunistelumaalin 43:32, ei siitä muodostnut kiriä kun 7 sekuntia myöhemmin heidän pelaajansa marssitettiin jäähyboksiin ja lohjalaiset saivat jauhaa loppuajan ylivoimaa.

Varsinkin jälkimmäisen ottelun ensimmäinen erä oli parasta lohjalaissalibandyä kakkosjoukkueelta koskaan. Loistavaa uhrautumista puolustajilta, joten allekirjoittaneelle jäi suhteellisen helppo työ poimia ne muutamat satunnaiset vedot, jotka maalille asti tulivat. Taisi ottelussa enemmän torjuntoja tulla Jani Åströmille kuin allekirjoittaneelle. Loistava peli.

Puunhakkaajat hakattiin

Verkot tötterölle

Vaasan Woodcutters
kävi Lohjalla toistamiseen tällä kaudella. Tällä kertaa pisteet jäivät Lohjalle vaasalaisten sorruttua typeriin jäähyihin kolmannessa erässä.

Ottelu ratkesi Tuomas Hiltusen ajassa 53.37 rangaistuslaukauksesta tekemään maaliin. Woodis protestoi rankkarin menneen taaksepäin, mutta tuomarikaksikko hyväksyi maalin (Kuvatusta videosta näkee hyvin, ettei rankkari mennyt taaksepäin, vaikka eihän se toki olisi mitään muuttanut). Seuranneesta protestoinnista Woodiksen Pekka Vappula puhui itselleen 2+10 minuutin rangaistuksen, jonka aikana ”Hiltsi” iski toisen illan kolmesta maalistaan.

Pelin vanhettua puoli minuuttia Woodiksen turhautuminen ampuu yli, ja Thomas Backman ottaa TOR:n keihästyksestä. Päivän Länsi-Uusimaan mukaan isku osui Eddy Sobottia vatsaan, mutta todellisuudessa se taisi osua hieman alemmas. Ei aikaakaan kun Hiltunen iskee kolmannen kerran, vieläpä Jani Malmelinin upeasta läpiheitosta. Tästäkin maalista Woodis löysi lisää vettä myllyyn, ja Timo Kukko puhui vuorostaan 2+10 arvoisesti.

Tero Metso kaunisteli loppunumeroiksi vielä 7-3 pelattaessa viidellä kolmea vastaan. Kerrankin karkeisiin virheisiin sortuminen oli vastustajan, eikä oman joukkueen, heiniä ;-).

Edit 21.02.2008 @ 09:26: Woodiksen sivujen mukaan TOR:sta lankesi 1+2 ottelun pelikielto.