Autohuolto venähti

Jussia viettäessäni Mika huomasi auton moottorista kilahduksen kun moottori sammutettiin. Konepellin avaamisen jälkeen havaittiin, että jäähdyttimen oikean reunan kiinnitys on irti, ja kumitassu jonka päällä jäähdytin istuu on kokonaan kateissa.

Arvelimme, että selviän tuon kumitassun korvaamisella, joten vein auton Olarin Länsiautoon pikahuoltoon. Huollossa vietetyn päivän päätteeksi sain tiedon, että jäähdyttimen oikean reunan alakulma on lohjennut (osa on muovia), eikä sitä voi korjata muutoin kuin vaihtamalla koko jäähdytin.

Uusi jäähdytin järjestyisi seuraavaksi päiväksi hintaan 350e + parin tunnin työt päälle. Lasku yli 500e siis. Pidin hintaa kovana, ja soiteltuani muutaman puhelun sain järjestymään edullisemman jäähdyttimen edullisemmalla huoltoliikkeellä asennettavaksi. Ainoa murhe olisi se, että liike on Tuusulassa.

No, vein auton keskiviikkoaamuna Tuusulaan tarkoituksena saada se samaisena iltana takaisin. Iltapäivällä huollosta kuitenkin soitettiin, ja sanottiin että sinne toimitettiin vääränlainen jäähdytin ja oikeanlainen saataisiin torstaiksi. Eipä siis vielä mitään huolta.

Torstaina kuitenkin sama toistui, ja sain puhelun siitä että olivat jälleen saaneet liikeeseen väärän jäähdyttimen. Pahoittelivat asiaa ja lupasivat, että tänään sitten saadaan oikeanlainen jäähdytin ”tavalla tai toisella” autoon kiinni. Odottelenkin jännittyneenä puhelua liikkeestä joskus tämän työpäivän aikana.

Eipä silti, on tässä ollut ihan mukava ajaa pari päivää linja-autolla töihin (en ole tullut pyörällä sen vuoksi, että joka päivänä on ollut tarkoitus saada auto ajettua takaisin kotiin).

Vesitesti

Koska autoni on huollossa, oli minun eilen ajettava salibandyotteluun pyörällä sateessa. Samalla tuli suoritettua vesitesti varusteille Norjan reissua silmällä pitäen.

Mennessä pukeuduin kovemman sateen vuoksi sadeasuun ja käytin kalvollisia hanskoja. Tuli huomattua, että asu pitää kyllä vettä hyvin, mutta hanskat päästävät jonkin verran kosteutta lävitseen. Liekö syy pyörän katteettomuudella vai millä. Lisäksi Schuberthin visiirin kalvo otti ja kuoriutui pois, joten se siitä höyrystymättömyydestä.

Sateessa Helsinkiin ajaessani visiiri ei pahemmin höyrystynyt kalvon puuttumisesta huolimatta, mutta visiirin pinnalle kertyneet sadepisarat haittasivat näkyvyyttä melkoisesti. Pitää muistaa vahata kypärä uudelleen vielä ennen Norjan reissua.

Takaisin tullessani päätin jättää sadeasun pois, sillä Helsingissä ei enää satanut. Pääsin Veikkolaan asti ja sitten taivas repesi. Positiivisena yllätyksenä voidaan sanoa, että Sweepin asusteet pitävät vettä hyvin itsekin, tosin kalvottomat hanskat päästivät kosteutta ranteista sisään. Myös jalkovälistä pääsi kosteutta sisään, mutta muuten asuste kesti ”vesitestin” hyvin.

Norjan reissua ajatellen pitää keksiä vielä joku hyvä systeemi saada varustesäkit kiinnitettyä, sillä salibandyvarusteet sisältäneen repun kiinnitys oli melko haasteellinen toimenpide kiinnitysliinoista huolimatta. Ongelmana lähinnä kiinnityspisteet pyörässä.

Reissuun valmistautumista

Lähestyvää Norjan kierrosta varten Revere sai osakseen välihuollon juhannuksena. Koska Norjassa on tarkoitus kiertää liki huoltovälin verran kilometrejä, oli aiheellista pistää pyörä huoltaen jo karvan alle neljän kympin kohdalla.

Mika oli ystävällisesti katsonut valmiiksi mitä huoltoon tarvitaan, ja juhannuksen kunniaksi huoltoa päästiin tekemään perjantaina iltapäivän aluksi. Revereen vaihtuivat tulpat, moottoriöljyt ja öljyn suodatin. Tarkoitus oli vaihtaa myös keulaöljyt, mutta se jäi vielä tekemättä sopivan työkalun (17mm kuusioavaimen) puuttumisen vuoksi.

Ilmanputsari avattiin ja tarkistettiin, eikä sitä ole vielä tarvetta vaihtaa, vaikka onkin haljennut kulmastaan hitusen. Vaihto sitten Norjan kierroksen jälkeen.

Jussin vietto

Vietimme juhannusta kummipoika Aksun, Miian ja Mikan kanssa Perttilässä. Päivää vietettiin ensin moottoripyörää huoltaen (tarkemmin tuolla Hondamiehen päiväkirjan puolella) ja alkuillasta käytiin katsomassa kokkoa Lohjanjärven rannalla ja iltasella pelattiin Carcassonea jo perinteisen viikonloppuohjelman mukaisesti.

Rautaperse 2007

Ajoimme Mikan kanssa lauantaina yhteensä miltei 1800 kilometriä 23 tunnissa, eli rautaperseen kriteerit täyttyivät selvästi. SS1000 ajo on siis 1000 mailia (1609 kilometriä) 24 tunnissa.

Reissu lähti liikkeelle Lohjalta lauantai aamuna klo 03:05 suoritetulla alkutankkauksella, ja päättyi samalle huoltoasemalle sunnuntai aamuna klo 02:10. Pysähdyspisteitä ajollamme olivat Kehä I Helsingissä, Karhula, Lauritsala Lappeenrannassa, Parikkala, Joensuu, Nurmes, Puolanka, Pudasjärvi, Oulu, Kokkola, Vaasa, Pori ja Raisio. Matkasta on tarkoitus kirjoittaa kattavampi raportti vähän myöhemmin.

Rautaperseen osalta seuraavaksi kirjoitamme tarvittavat dokumentit puhtaaksi ja lähetämme paperit tarkistettavaksi Iron Butt Association Finland ry:lle.

Yllättävän helposti ajon sai suoritettua kun siihen valmistautui kunnolla. Meillä oli reitti suunniteltu ja aikataulutettu etukäteen. Vaikka ajon aikana välillä näyttikin tekevän tiukkaa ajan suhteen, jäi meillä lopulta lähes tunti ”varaa”.

Tarkempi raportti reissusta täällä.