Mokaus sivuston RSS noudoissa

Sain palveluntarjoajaltani viestin perjantaina, että sivustoni kävijämäärät ovat kasvaneet räjähdysmäisesti. Syyksi paljastui se, että käyttänäni SimplePie plugin noutaa RSS syötteiden lisäksi vähän liikaakin tietoja, ja ilmeisesti käy läpi kaikki sivuston linkitkin. Näillä Spacealien.fi sivuilla on ollut nouto Hondamiehen sivuilta, ja vastaavasti Hondamiehen sivuilla on ollut nouto näiltä sivuilta. Tämä on aiheuttanut ikuisen luupin, joka on kasvattanut sivulatauksia räjähdysmäisesti.

Palveluntarjoaja reagoi ongelmaan nopeasti ja poisti Hondamiehen sivuilta noudon näiltä sivuilta, jolloin luuppi katkesi. Pyydänkin nyt anteeksi kaikilta ylimääräistä trafiikkia saaneilta tahoilta, kyseessä oli tahaton virhe joka ei tule toistumaan.

Toistaiseksi Hondamiehen sivut eivät nouda RSS syötteitä mistään.

Mokaus sivuston RSS noudoissa

Sain palveluntarjoajaltani viestin perjantaina, että sivustoni kävijämäärät ovat kasvaneet räjähdysmäisesti. Syyksi paljastui se, että käyttänäni SimplePie plugin noutaa RSS syötteiden lisäksi vähän liikaakin tietoja, ja ilmeisesti käy läpi kaikki sivuston linkitkin. Näillä Hondamiehen sivuilla on ollut nouto pääsaitilta, ja vastaavasti pääsaitilla on ollut nouto näiltä Hondamiehen sivuilta. Tämä on aiheuttanut ikuisen luupin, joka on kasvattanut sivulatauksia räjähdysmäisesti.

Palveluntarjoaja reagoi ongelmaan nopeasti ja poisti näiltä Hondamiehen sivuilta noudon pääsaitilta, jolloin luuppi katkesi. Pyydänkin nyt anteeksi kaikilta ylimääräistä trafiikkia saaneilta tahoilta, kyseessä oli tahaton virhe joka ei tule toistumaan.

Toistaiseksi Hondamiehen sivut eivät nouda RSS syötteitä mistään.

Esittelynäyttelyssä Espoossa

Mira oli InCatin esittelynäyttelyssä ruokavastaavana, ja matkaan pääsi pitkästä aikaa Akun seuraksi Kukka ja Veera. Kukan matkustaminen autolla on ollut todella vaikeaa, joten olemme viimeisen viikon aikana yrittäneet totuttaa neitiä automatkailun saloihin käymällä miltei päivittäin pienellä lenkillä.

Kukka suoriutuikin matkasta yllättävän hyvin, joskin matkusti Miran sylissä. Itse näyttelypaikalla Kukka miukui jonkin aikaa ennenkuin rauhoittui näyttelyhäkkiin siskon päälle nukkumaan ;-).

Itse näyttely sujui hyvin, ja ihmiset tykkäsivät kaikista kissoista. Aku onnistui pariin otteeseen piiloutumaan häkin verhojen taakse, mutta ilmeisesti vain lyhyeksi aikaa kerrallaan. Ruokahommelitkin suijuivat hyvin, ja pääsimme näyttelystä kotiutumaan aivan aikataulun mukaisesti. Alunperin oltiin sovittu, että käyn hakemassa kissat ja tavarat neljän pintaan, ja jos Mira jää paikalle vielä hommiin, tulee hän sitten bussilla perässä. Jouduin näet itse matkaamaan salibandytreeneihin Lohjalle kello 18.00, joten ylimääräistä luppoaikaa ei liiemmin ollut.

Kotkimatka sujui hyvin sekin, ja päätimme pitää Kukan matkustustaitoja yllä viemällä neiti silloin tällöin ajelulle. Edellisestä kerrasta ennen tätä näyttelyä (ellei rokotuskäyntiä lasketa mukaan) oli ehtinyt vierähtää liki 2 vuotta.

Päivityksiä

Haku osaa nyt etsiä myös erillisistä kirjoituksista (esimerkiksi reissuraportit) ja kommenteista. Huomattava parannus WordPressin omaan hakusysteemiin. Uusi haku on toteutettu Dan Cameronin Search Everything -pluginilla.

Kävin samalla reissulla hakemassa myös SimplePie pluginin, jolla toivottavasti saan RSS noudot tottelemaan WordPressin sisäistä systeemiä (magpie) paremmin. Ainakin sitä on kehuttu yleisesti.

Edit @ 20.11.2006: Samaan syssyyn käänsin tämän motosaitin UTF-8:lle, joten sain systeemit rullaaamaan huomattavasti helpommin. En edes muista, miksi aikanaan olen päätynyt käyttämään ISO-8859-15 järjestelmää. Asensin myös MaxBlogPressin Different Posts Per Page pluginin, jonka avulla saan eriteltyä etusivulle, arkistoihin ja hakutuloksiin tulevien kirjoitusten määrän.

Galleria poistettu toistaiseksi

Flickr ja käyttämäni WordPress plugin FAlbum tuntuvat kyykyttävän koko saitin toimintaa, ja tätä on jatkunut jo pitkään. Päätös kuvien siirtämisestä toiseen paikkaan on jo tehty, ja nyt FAlbum on myös otettu pois käytöstä.

Kuviamme voi tällä hetkellä selata parhaiten suoraan Flickr:stä. Kuvat tullaan siirtämään Nebulan 1G palveluun vielä tämän kuukauden aikana.