Kauden avaus

Allekirjoittaneelle avautui eilen kauden ensimmäinen salibandyottelu I-Divisioonassa pelaavana maalivahtina. Normaalisti torjuntavastuuseen asetetut maalivahdit olivat eilen estyneitä sarjajohtajan kohtaamiseen, joten torjuntavastuu lankesi allekirjoittaneen harteille. Ottelun lopputulos sinällään oli ennalta jo arvattavissa sarjajohtajan ja sarjajumbon kohdatessa, mutta kyllä LoSB hanttiin pisti.

Allekirjoittaneen torjuntavastuu maalilla tosin jäi 40 minuutin mittaiseksi valmennusjohdon vaihdettua veräjänvartijaa kolmanteen erään tilanteessa 5-8. Olen itse otteluun ”kohtalaisen” tyytyväinen, jos viimeiset 35 sekuntia toisesta erästä jätetään huomioimatta. Silloin nimittäin pääsi selän taakse kaksi sellaista vetoa jotka kummatkin olisi pitänyt kopata talteen ”marjat pois ja pakkaseen” mentaliteetilla. En vähättele vetojen laatua, mutta olisi ne ollut otettavissa. Itseasiassa muutama muukin. No, ei ehkä se paras peli allekirjoittaneelta, mutta taisi olla kauden ainoa ;-)

Myös allekirjoittaneen jälkeen ottelua torjumaan joutunut Joonas pelasi hyvin. Vaikea paikka B-junnulle mennä maaliin tilanteessa, jossa ottelu on ”miltei hävitty”, ja vastassa on todella taidokkaasti syöttöjä ja laukauksia vieljelevä joukkue joka tosissaan aikoo nousta liigaan ensi kaudeksi. Hyvin Joonas silti pelasi, kaikki kunnia nuorelle maalivahtilupaukselle.

Lohjalaisten maalitykki tällä kertaa oli Janne Savela hattutempullaan. Loppunumerot taululla 7-11.

LoSB kyntää

Eipä ole ollut paljoa kerrottavaa LoSBin viimeaikaisista otteista. Voitokkaan Pirkka pelin jälkeen turpiin on otettu Nokian KrP:ltä (2-7 kotona), FoSu:lta (11-4 Forssassa), SBS Porilta (8-3 Porissa) ja FBT Porilta (8-4 Porissa). Itse ei ole pelireissuihin päässyt lähtemään yli kaksi viikkoa kestäneiden vatsakipujen vuoksi.

Vatsakivut ovat onneksi nyt historiaa ja pääsen taas treenaamaan joukkueen mukana. Nähtäväksi jää se, tietääkö se jossain vaiheessa vastuta tolppien väliinkin.

Kausi 2007-2008

Kaikessa tohinassa on täysin unohtunut kirjoittaa tulevasta salibandykaudesta 2007-2008. Allekirjoitin suunnitelmien mukaisesti kesäkuun alussa sopimuksen LoSBin miesten edustuksen kanssa, joten pelaan tulevalla kaudella I-Divisioonan länsilohkossa. Länsilohkossa LoSBin lisäksi pelaavat Blue Fox (Uusikaarlepyy), Forssan Suupparit, Nokian Kristilliset Palloilijat, KOO-VEE (Tampere), Woodcutters (Vaasa), Pirkkalan Pirkat, FBT Pori, SBS Pori ja Kirkkonummi Rangers. Kauden ennako on luettavissa täältä.

LoSBin tulevan kauden joukkue on pysynyt melko hyvin kasassa, vain muutamia pelaajia on lähtenyt ja uusia tulee tilalle. Hyökkäyspäässä suurin menetys lienee Markus Lajunen, joka viime kaudella voitti joukkueen pistekuninkuuden. Puolustusta taas saatiin vahvistettua Jussi Kemppaisen palattua viininpunaisiin.

Allekirjoittaneen lisäksi sopimuksen maalivahdin tontille on toistaiseksi tehnyt vain A-juniorit Antti Herlevi ja Jonas Koistinen, mutta eiköhän I-Divarin Itälohkon paras maalivahti Jani Malmelin jatka myös viininpunaisen maaliverkon vartioimista. Varmuus asialle saadaan kauden lähestyessä. Joka tapauksessa kilpailu peliajasta tulee olemaan raakaa, sillä niin ”Koippari” kuin ”Herkkukin” ovat kovan luokan veräjänvartijoita.